Obožavamo lagane kolače

Voćne i slatke: Imamo tri recepta za prve proljetne torte ove godine

Ljepše vrijeme je stiglo, a s njim su se počele šarenite i tržnice diljem Lijepe Naše. Jagode su već stigle u prodaju, a uskoro će i ostalo bobičasto voće, pa ti donosimo tri jednostavna, a jako ukusna recepta za proljetne deserte

BeFunky-collage.jpg
Foto: Unsplash

Mliječne šnite s jagodama

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za biskvit:

  • 5 jaja
  • 5 žlica glatkog brašna
  • 1 žlica vanilin šećera
  • 2 velike pune žlice kakaa u prahu
  • 1/2 praška za pecivo 
  • 5 žlica šećera

Za kremu:

  • 350 ml šlaga 
  • 1 šlagfix 
  • 2 velike žlice meda
  • 1 vanilin šećer
  • 300 g narezanih svježih jagoda

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Bjelanjke istući u snijeg, a žumanjke izmutiti sa šećerom. U smjesu žumanjaka i šećera dodati brašno, kakao i prašak i miješati dok se dobije glatka i ujednačena smjesa. Dodati 1/3 snijega od bjelanjka i lagano miješati da se dobije lijepa smjesa, zatim dodati ostatak bjelanjaka i lagano miješati dok smjesa bude jednolična. Izliti na papir za pečenje koji si stavila na tepsiju od pećnice. Poravnati i peći na 180°C oko 10 minuta pa provjeriti čačkalicom. Ostaviti da se ohladi pa biskvit prerezati na pola.
  • Vrhnje sa šlagfixom istući u čvrsti slag, pa mu dodati vanilin šećer i med. Na kraju lagano umiješati sitno narezane jagode.  Kremom premazati jednu polovicu biskvita pa poklopiti drugim i staviti u hladnjak na par sati.
2/4