Mliječne šnite s jagodama
Sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Za biskvit:
- 5 jaja
- 5 žlica glatkog brašna
- 1 žlica vanilin šećera
- 2 velike pune žlice kakaa u prahu
- 1/2 praška za pecivo
- 5 žlica šećera
Za kremu:
- 350 ml šlaga
- 1 šlagfix
- 2 velike žlice meda
- 1 vanilin šećer
- 300 g narezanih svježih jagoda
Priprema:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- Bjelanjke istući u snijeg, a žumanjke izmutiti sa šećerom. U smjesu žumanjaka i šećera dodati brašno, kakao i prašak i miješati dok se dobije glatka i ujednačena smjesa. Dodati 1/3 snijega od bjelanjka i lagano miješati da se dobije lijepa smjesa, zatim dodati ostatak bjelanjaka i lagano miješati dok smjesa bude jednolična. Izliti na papir za pečenje koji si stavila na tepsiju od pećnice. Poravnati i peći na 180°C oko 10 minuta pa provjeriti čačkalicom. Ostaviti da se ohladi pa biskvit prerezati na pola.
- Vrhnje sa šlagfixom istući u čvrsti slag, pa mu dodati vanilin šećer i med. Na kraju lagano umiješati sitno narezane jagode. Kremom premazati jednu polovicu biskvita pa poklopiti drugim i staviti u hladnjak na par sati.