Obožavamo lagane kolače

Voćne i slatke: Imamo tri recepta za prve proljetne torte ove godine

Ljepše vrijeme je stiglo, a s njim su se počele šarenite i tržnice diljem Lijepe Naše. Jagode su već stigle u prodaju, a uskoro će i ostalo bobičasto voće, pa ti donosimo tri jednostavna, a jako ukusna recepta za proljetne deserte

BeFunky-collage.jpg
Foto: Unsplash

Cheesecake s borovnicama

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za podlogu:

  • 1 paket digestive keksa
  • 50 g maslaca
  • 3 žlice šećera

Za žutu kremu:

  • 500 g sira svježeg ili krem sira
  • 4 jaja
  • 1 limun
  • 5 žlica šećera

Za bijelu kremu:

  • 400 g kiselog vrhnja 20 posto ili milerama
  • 1 vanilin šećer
  • 4 žlice šećera

Dodatno:

  • 200 g borovnica

Priprema:

  • Samelji kekse, pa u njih dodaj šećer i maslac. Rukom razradi da se maslac izmrvi pa stavi u kalup za tortu. Dnom čaše zagladi i poravnaj smjesu te ju stavi u zagrijanu pećnicu na 200°C 5 min, zatim smanji temperaturu na 170°C i peci još 3-4 min.
  • Izmiksaj sir, polovicu borovnica, jaja, šećer i sok od cijelog limuna i još malo izmiješaj dok ne dobiješ kompaktnu smjesu. Umiješaj preostale cijele borovnice.
  • Dobivenu smjesu polako prelij preko pečenog tijesta i vrati u pećnicu na 170°C oko 20 minuta.
  • Kiselo vrhnje, vanilin šećer i šećer izmiksaj i polako prelij preko gotove žute kreme te vrati u ugašenu (ali još toplu) pećnicu i ostavi dok se pećnica ne ohladi.
  • Spremi u hladnjak da se hladi najmanje četiri sata. Ukrasiti bobicama po želji.
4/4