Cheesecake s borovnicama
Sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Za podlogu:
- 1 paket digestive keksa
- 50 g maslaca
- 3 žlice šećera
Za žutu kremu:
- 500 g sira svježeg ili krem sira
- 4 jaja
- 1 limun
- 5 žlica šećera
Za bijelu kremu:
- 400 g kiselog vrhnja 20 posto ili milerama
- 1 vanilin šećer
- 4 žlice šećera
Dodatno:
- 200 g borovnica
Priprema:
- Samelji kekse, pa u njih dodaj šećer i maslac. Rukom razradi da se maslac izmrvi pa stavi u kalup za tortu. Dnom čaše zagladi i poravnaj smjesu te ju stavi u zagrijanu pećnicu na 200°C 5 min, zatim smanji temperaturu na 170°C i peci još 3-4 min.
- Izmiksaj sir, polovicu borovnica, jaja, šećer i sok od cijelog limuna i još malo izmiješaj dok ne dobiješ kompaktnu smjesu. Umiješaj preostale cijele borovnice.
- Dobivenu smjesu polako prelij preko pečenog tijesta i vrati u pećnicu na 170°C oko 20 minuta.
- Kiselo vrhnje, vanilin šećer i šećer izmiksaj i polako prelij preko gotove žute kreme te vrati u ugašenu (ali još toplu) pećnicu i ostavi dok se pećnica ne ohladi.
- Spremi u hladnjak da se hladi najmanje četiri sata. Ukrasiti bobicama po želji.