Alkohol u desertima

Samo za odrasle: Tri recepta za ljetne torte s okusima omiljenih koktela

Ljeto je doba kada obožavamo pijuckati koktele na plaži ili uz bazen, ali od sada znamo i kako ih pretvoriti u ukusne osvježavajuće deserte. Donosimo ti tri recepta za ljetne slastice s okusom omiljenih alkoholnih pića

aurela-redenica-x71gskiQy-8-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Aperol Spritz torta

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 šalice brašna
  • 3 žličice praška za pecivo
  • pola žličice soli
  • 2 velika jaja
  • 1 šalica običnog grčkog jogurta
  • 60 ml šalice biljnog ulja
  • korica jedne naranče
  • 60 ml svježe iscijeđenog soka od naranče
  • 1 šalica šećera
  • 1 šalica šećera u prahu 
  • 2 žlice Aperola

Priprema:

  1. Za početak stavi grijati pećnicu na 180 stupnjeva. Dok se pećnica zagrijava, u zdjeli pomiješaj brašno, prašak za pecivo i sol, a u drugoj posudi umuti jaja i šećer. Smjesi s jajima zatim dodaj ulje, jogurt, koricu naranče i sok od naranče te sve dobro izmiješaj dok ne dobiješ lijepu glatku kremu.
  2. Dobivenu smjesu prelij u posudu s brašnom i sve miješaj, a zatim smjesu ulij u kalup za torte. Stavi peći tortu na 40 do 45 minuta. Kolač nakon što dobije zlatnu boju izvadi i ostavi da se ohladi.
  3. Za glazuru pomiješaj Aperol i šećer u prahu te sve zakuhaj na vatri da se reducira u lijepi premaz. Kada se kolač ohladio, tu glazuru prelij preko njega. Desert možeš ukrasiti kriškama naranče.
3/4