Aperol Spritz torta
Sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 2 šalice brašna
- 3 žličice praška za pecivo
- pola žličice soli
- 2 velika jaja
- 1 šalica običnog grčkog jogurta
- 60 ml šalice biljnog ulja
- korica jedne naranče
- 60 ml svježe iscijeđenog soka od naranče
- 1 šalica šećera
- 1 šalica šećera u prahu
- 2 žlice Aperola
Priprema:
- Za početak stavi grijati pećnicu na 180 stupnjeva. Dok se pećnica zagrijava, u zdjeli pomiješaj brašno, prašak za pecivo i sol, a u drugoj posudi umuti jaja i šećer. Smjesi s jajima zatim dodaj ulje, jogurt, koricu naranče i sok od naranče te sve dobro izmiješaj dok ne dobiješ lijepu glatku kremu.
- Dobivenu smjesu prelij u posudu s brašnom i sve miješaj, a zatim smjesu ulij u kalup za torte. Stavi peći tortu na 40 do 45 minuta. Kolač nakon što dobije zlatnu boju izvadi i ostavi da se ohladi.
- Za glazuru pomiješaj Aperol i šećer u prahu te sve zakuhaj na vatri da se reducira u lijepi premaz. Kada se kolač ohladio, tu glazuru prelij preko njega. Desert možeš ukrasiti kriškama naranče.