Alkohol u desertima

Samo za odrasle: Tri recepta za ljetne torte s okusima omiljenih koktela

Ljeto je doba kada obožavamo pijuckati koktele na plaži ili uz bazen, ali od sada znamo i kako ih pretvoriti u ukusne osvježavajuće deserte. Donosimo ti tri recepta za ljetne slastice s okusom omiljenih alkoholnih pića

aurela-redenica-x71gskiQy-8-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Sirovi gin-tonic cheesecake

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 300 grama keksa po izboru
  • 150 grama maslaca
  • 100 ml gina
  • 150 ml tonika
  • 75 grama šećera
  • 1 vrećica želatine
  • 600 grama krem sira
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 100 grama šećera u prahu
  • sok pola limete
  • 150 ml slatkog vrhnja
  • naribana korica limete
  • 12 kriški limete
  • menta listići

Priprema:

  1. Za početak usitni kekse u blenderu. Za to vrijeme rastopi maslac, a zatim ga dodaj keksima. Prstima umijesi kompaktnu smjesu i utisni je u dno kalupa za torte. Pazi da ne stisneš smjesu prejako. Stavi u hladnjak.
  2. Zatim želatinu otopi u hladnoj vodi par minuta. Stavi kuhati gin, šećer i tonik na laganu vatru, a zatim toj smjesi dodaj i nabubrenu želatinu pa sve dobro na vatri promiješaj.
  3. Mikserom umiješaj sir, šećer u prahu i sok limete. Zatim toj kremi lagano dodaj otopinu gina i tonika te sve špatulom miješaj dok ne dobiješ glatku i sjajnu kremu. Svemu za kraj dodaj i slatko vrhnje te mikserom istuci dok se sve ne sjedini. Kremu izlij na podlogu od keksa.
  4. Za dekoraciju, izmiksaj slatko vrhnje i njime ukrasi tortu, a možeš dodati i kriške limete i listiće mente za dekoraciju. Kolač neka se hladi preko noći.
2/4