Sirovi gin-tonic cheesecake
Sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 300 grama keksa po izboru
- 150 grama maslaca
- 100 ml gina
- 150 ml tonika
- 75 grama šećera
- 1 vrećica želatine
- 600 grama krem sira
- 300 ml slatkog vrhnja
- 100 grama šećera u prahu
- sok pola limete
- 150 ml slatkog vrhnja
- naribana korica limete
- 12 kriški limete
- menta listići
Priprema:
- Za početak usitni kekse u blenderu. Za to vrijeme rastopi maslac, a zatim ga dodaj keksima. Prstima umijesi kompaktnu smjesu i utisni je u dno kalupa za torte. Pazi da ne stisneš smjesu prejako. Stavi u hladnjak.
- Zatim želatinu otopi u hladnoj vodi par minuta. Stavi kuhati gin, šećer i tonik na laganu vatru, a zatim toj smjesi dodaj i nabubrenu želatinu pa sve dobro na vatri promiješaj.
- Mikserom umiješaj sir, šećer u prahu i sok limete. Zatim toj kremi lagano dodaj otopinu gina i tonika te sve špatulom miješaj dok ne dobiješ glatku i sjajnu kremu. Svemu za kraj dodaj i slatko vrhnje te mikserom istuci dok se sve ne sjedini. Kremu izlij na podlogu od keksa.
- Za dekoraciju, izmiksaj slatko vrhnje i njime ukrasi tortu, a možeš dodati i kriške limete i listiće mente za dekoraciju. Kolač neka se hladi preko noći.