Galette s tikvicama i pancetom
Sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 200 g glatkog brašna
- 120 g maslaca
- 60 ml vode
- 60 ml jogurta
- žličica soli
- (začini po želji)
- 1 manja tikvica
- žlica senfa
- šaka malih mozzarella
- malo sitno rezane pancete
- sol
- papar
- maslinovo ulje
- puna šaka cherry rajčica
Priprema:
- U jednu posudu stavi brašno, sol i maslac, pa rukama (ili mikserom) poveži sve sastojke da dobiješ mrvičastu smjesu. Dodaj vodu i jogurt te umijesi tijesto. Oblikuj ga u disk, zamotaj u prozirnu foliju i ostavi da odleži pola sata u frižideru.
- Tikvicu i mozzarellu nareži na tanke ploškice, a pancetu na tanke prutiće.
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Razvaljaj tijesto u oblik nepravilnog pravokutnika (ili kruga) na papiru za pečenje pa ga premaži sa senfom tako da 2-3 cm od ruba ostavi slobodno. Stavi tikvice u 3 stupca, na njih stavi mozzareline, pancetu i narezane cherry rajčice. Sve dobro posoli i popapri te zalij s maslinovim uljem.
- Krajeve tijesta preklopi prema unutra, prvo kraće stranice pa onda duže. Prebaci u pleh i peci 30-40 min, tj. dok tijesto ne dobije lijepu zlatnu boju i tikvica ne omekša.