I ovog smo ti tjedna pripremile tri super recepta. Dobar tek!
Talijanski punjeni patlidžani
Sastojci:
5 manjih patlidžana
200 g rajčica
100 g crnih maslina
100 g Amorscaramosa sira (ili tvrđe Mozzarelle)
50 g inćuna u ulju
5 žlica krušni mrvica
1 žlica soli
1 žlica svježeg peršina
1 žličica origana
1 češanj češnjaka
Malo maslinovog ulja
Priprema:
Patlidžane prepolovi i izdubi, prelij ih s malo ulja i dobro posoli sa svake strane, pa ih peci 10 minuta na 180C. Unutrašnjost patlidžana nareži na kockice i pomiješaj ih s narezanim maslinama, rajčicama, sirom, inćunima, i začinima. Smjesom puni patlidžane a na kraju ih pospi krušnim mrvicama. Peci ih 30 minuta na 180C.
Kineski rezanci s povrćem i piletinom
Sastojci:
½ brokule
200 g šampinjona
200 g zelenih mahuna
300 g kineskih rezanaca
250 g pileći prsa
½ šalice Teriyaki umaka
Priprema:
Šampinjone nareži na ploške a brokulu da duguljaste komade. Mahune kratko blanširaj. Zagrij wok tavu tako da bude jako vruća, dodaj u nju malo ulja pa brzo stavi sve povrće i peci ga 2-3 minute na jakoj vatri, povremeno miješajući da ne zagori. Na kraju dodaj Teriyaki umak pa peci sve još pola minute. Rezance skuhaj prema uputama na pakiranju i umiješaj ih u povrće.
Kolač od borovnica i limuna s jogurtom
Sastojci:
275 g borovnica
275 g šećera
165 ml ulja
2 jaja
1 ½ žlice limunove korice
65 ml limunovog soka
250 g jogurta
335 g brašna
4 žličice praška za pecivo
Priprema:
U velikoj zdjeli pomiješaj sve mokre sastojke, pa im postepeno dodaj brašno pomiješano sa šećerom i praškom za pecivo. U smjesu umiješaj borovnice, ali ostavi malo za ukrašavanje torte. Kalup za pečenje promjera 22 centimetra namasti maslacem i posipaj s malo brašna, pa u njega ulij smjesu a kolač. Peci 50 minutna 180C. Kolač pospi sa šećerom u prahu i borovnicama.