Svjetski dan tjestenine

Che pasta! Tri recepta s tjesteninom gotova za 15 minuta ili manje

Svjetski je dan tjestenine koju toliko volimo! Fusilli, penne rigate, farfalle ili tagliatelle - koja je tebi najdraža?

Ljeto na stolu: Tri recepta s tjesteninom gotova za 15 minuta ili manje

Hladna salata s fusilli tjesteninom (za četiri osobe)

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 350 g tjestenine fusilli (srednje ili velike, po želji)
  • 400 g zrelih rajčica
  • jedna srednji ili dvije male glavice luka
  • 20 kapara
  • jabučni ocat
  • svježi bosiljak
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • sol i papar

Priprema:

Skuhaj tjesteninu al dente. Ocijedi je, stavi je pod mlaz hladne vode nekoliko sekundi i prebaci je u zdjelu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu pripremi umak. Operi i na četvrtine nareži rajčice. Oguli luk i nareži ga na tanke trake.

Rajčice, luk i kapare pomiješaj s malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja, soli, paprom i nekoliko kapi octa.

Sve dodaj u tjesteninu i dobro pomiješaj. Posluži s dosta svježeg bosiljka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po želji možeš dodati nekoliko usitnjenih inćuna.

3/4