Hladna salata s fusilli tjesteninom (za četiri osobe)
Sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 350 g tjestenine fusilli (srednje ili velike, po želji)
- 400 g zrelih rajčica
- jedna srednji ili dvije male glavice luka
- 20 kapara
- jabučni ocat
- svježi bosiljak
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Priprema:
Skuhaj tjesteninu al dente. Ocijedi je, stavi je pod mlaz hladne vode nekoliko sekundi i prebaci je u zdjelu
Tekst se nastavlja ispod oglasa
U međuvremenu pripremi umak. Operi i na četvrtine nareži rajčice. Oguli luk i nareži ga na tanke trake.
Rajčice, luk i kapare pomiješaj s malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja, soli, paprom i nekoliko kapi octa.
Sve dodaj u tjesteninu i dobro pomiješaj. Posluži s dosta svježeg bosiljka.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Po želji možeš dodati nekoliko usitnjenih inćuna.