
Che pasta! Tri recepta s tjesteninom gotova za 15 minuta ili manje

Mnoge će kada ih pitaš koje im je omiljeno jelo spremno reći kako ne postoji ništa ukusnije od dobrog tanjura tjestenine! Sada sve što trebamo je dobar recept za brzu i dobru pripremu paste. Zato ti donosimo tri odlična i jednostavna recepta s tjesteninom.
Penne tjestenina s tikvicama (za četiri osobe)
Sastojci:
350 g tjestenine penne rigate
3–4 srednje tikvice
2–3 češnja češnjaka
mali komad svježeg đumbira, prema želji
1 šalica sira Parmigiano Reggiano
sol i papar
ekstra djevičansko maslinovo ulje
Priprema:
Skuhaj tjesteninu al dente.
U međuvremenu pripremi umak. Usitni češnjak i đumbir i stavi na tri žlice maslinovog ulja te ih pirjaj.
Operi i nareži tikvice, a zatim ih dodaj u tavu i pokrij te pirjaj 7 do 10 minuta (ako su tikvice male, čak i manje).
Otkrij i nastavi kuhati dok ne ispari višak vode. Dodaj sol i papar.
Tjesteninu dodaj umaku i miješaj minutu do dvije na srednje jakoj vatri.
Dodatno posoli ako je potrebno i pospi s dosta naribanog sira.
Ako voliš jače začinjeno jelo možeš poslužiti s malo nasjeckane svježe čili papričice.
Hladna salata s fusilli tjesteninom (za četiri osobe)
Sastojci:
350 g tjestenine fusilli (srednje ili velike, po želji)
400 g zrelih rajčica
jedna srednji ili dvije male glavice luka
20 kapara
jabučni ocat
svježi bosiljak
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol i papar
Priprema:
Skuhaj tjesteninu al dente. Ocijedi je, stavi je pod mlaz hladne vode nekoliko sekundi i prebaci je u zdjelu
U međuvremenu pripremi umak. Operi i na četvrtine nareži rajčice. Oguli luk i nareži ga na tanke trake.
Rajčice, luk i kapare pomiješaj s malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja, soli, paprom i nekoliko kapi octa.
Sve dodaj u tjesteninu i dobro pomiješaj. Posluži s dosta svježeg bosiljka.
Po želji možeš dodati nekoliko usitnjenih inćuna.
Tjestenina farfalle s tunom (za četiri osobe)
Sastojci:
350 g tjestenine
240 g grama tune iz konzerve
2 glavice luka
nekoliko kapara
nekoliko maslina
sol i papar
svježi peršin
limun
ekstra djevičansko maslinovo ulje
Priprema:
Stavi tjesteninu da se kuha i u međuvremenu pripremi umak.
U velikoj tavi pirjaj nasjeckani luk s malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja (3-4 žlice) dok ne omekša.
Ocijedi tunu i dodaj je luku te vilicom usitni. Dodaj kapare (ako su slane obavezno ih isperi) i masline.
Poklopi i pirjaj minutu. Po potrebi dodaj sol i stavi malo svježe mljevenog crnog papra i koricu limuna.
Ocijedi tjesteninu (ali ne previše) i dodaj u tavu.
Kuhaj sve zajedno nekoliko minuta, a zatim posluži toplo.
Na kraju pospi s nasjeckanim peršinom.
Dobar tek!

Ljepota dolazi iznutra: Najvažniji vitamini za kožu

Uvijek šarmantne i u trendu: Najljepše balerinke za ljetne dane

Najtrendi pedikure za ljeto 2025. koje obožavaju i slavne žene
