Svjetski dan tjestenine

Che pasta! Tri recepta s tjesteninom gotova za 15 minuta ili manje

Svjetski je dan tjestenine koju toliko volimo! Fusilli, penne rigate, farfalle ili tagliatelle - koja je tebi najdraža?

Ljeto na stolu: Tri recepta s tjesteninom gotova za 15 minuta ili manje

Penne tjestenina s tikvicama (za četiri osobe)

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 350 g tjestenine penne rigate
  • 3–4 srednje tikvice
  • 2–3 češnja češnjaka
  • mali komad svježeg đumbira, prema želji
  • 1 šalica sira Parmigiano Reggiano
  • sol i papar
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
Image

Priprema:

Skuhaj tjesteninu al dente.

U međuvremenu pripremi umak. Usitni češnjak i đumbir i stavi na tri žlice maslinovog ulja te ih pirjaj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Operi i nareži tikvice, a zatim ih dodaj u tavu i pokrij te pirjaj 7 do 10 minuta (ako su tikvice male, čak i manje).

Otkrij i nastavi kuhati dok ne ispari višak vode. Dodaj sol i papar. 

Tjesteninu dodaj umaku i miješaj minutu do dvije na srednje jakoj vatri. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodatno posoli ako je potrebno i pospi s dosta naribanog sira.

Ako voliš jače začinjeno jelo možeš poslužiti s malo nasjeckane svježe čili papričice. 

2/4