Penne tjestenina s tikvicama (za četiri osobe)
Sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 350 g tjestenine penne rigate
- 3–4 srednje tikvice
- 2–3 češnja češnjaka
- mali komad svježeg đumbira, prema želji
- 1 šalica sira Parmigiano Reggiano
- sol i papar
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
Priprema:
Skuhaj tjesteninu al dente.
U međuvremenu pripremi umak. Usitni češnjak i đumbir i stavi na tri žlice maslinovog ulja te ih pirjaj.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Operi i nareži tikvice, a zatim ih dodaj u tavu i pokrij te pirjaj 7 do 10 minuta (ako su tikvice male, čak i manje).
Otkrij i nastavi kuhati dok ne ispari višak vode. Dodaj sol i papar.
Tjesteninu dodaj umaku i miješaj minutu do dvije na srednje jakoj vatri.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dodatno posoli ako je potrebno i pospi s dosta naribanog sira.
Ako voliš jače začinjeno jelo možeš poslužiti s malo nasjeckane svježe čili papričice.