Svjetski dan tjestenine

Che pasta! Tri recepta s tjesteninom gotova za 15 minuta ili manje

Svjetski je dan tjestenine koju toliko volimo! Fusilli, penne rigate, farfalle ili tagliatelle - koja je tebi najdraža?

Ljeto na stolu: Tri recepta s tjesteninom gotova za 15 minuta ili manje

Tjestenina farfalle s tunom (za četiri osobe)

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 350 g tjestenine
  • 240 g grama tune iz konzerve
  • 2 glavice luka
  • nekoliko kapara
  • nekoliko maslina
  • sol i papar
  • svježi peršin
  • limun
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje

Priprema:

Stavi tjesteninu da se kuha i u međuvremenu pripremi umak.

U velikoj tavi pirjaj nasjeckani luk s malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja (3-4 žlice) dok ne omekša.

Ocijedi tunu i dodaj je luku te vilicom usitni. Dodaj kapare (ako su slane obavezno ih isperi) i masline.

Poklopi i pirjaj minutu. Po potrebi dodaj sol i stavi malo svježe mljevenog crnog papra i koricu limuna.

Ocijedi tjesteninu (ali ne previše) i dodaj u tavu.

Kuhaj sve zajedno nekoliko minuta, a zatim posluži toplo.

Na kraju pospi s nasjeckanim peršinom. 

Dobar tek!

4/4