Tjestenina farfalle s tunom (za četiri osobe)
Sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 350 g tjestenine
- 240 g grama tune iz konzerve
- 2 glavice luka
- nekoliko kapara
- nekoliko maslina
- sol i papar
- svježi peršin
- limun
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
Priprema:
Stavi tjesteninu da se kuha i u međuvremenu pripremi umak.
U velikoj tavi pirjaj nasjeckani luk s malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja (3-4 žlice) dok ne omekša.
Ocijedi tunu i dodaj je luku te vilicom usitni. Dodaj kapare (ako su slane obavezno ih isperi) i masline.
Poklopi i pirjaj minutu. Po potrebi dodaj sol i stavi malo svježe mljevenog crnog papra i koricu limuna.
Ocijedi tjesteninu (ali ne previše) i dodaj u tavu.
Kuhaj sve zajedno nekoliko minuta, a zatim posluži toplo.
Na kraju pospi s nasjeckanim peršinom.
Dobar tek!