Mnoge će kada ih pitaš koje im je omiljeno jelo spremno reći kako ne postoji ništa ukusnije od dobrog tanjura tjestenine! Sada sve što trebamo je dobar recept za brzu i dobru pripremu paste. Zato ti donosimo tri odlična i jednostavna recepta s tjesteninom.
Prvo i osnovno pravilo je da tjestenina treba biti skuhana al dente - to znači da je gotova, ali da se može još nekoliko minuta ubaciti u tavu kako bi se povezala s umakom. Tjesteninu nikako ne smijemo prekuhati. Također je važno i ne smijemo zaboraviti pročitati što piše na pakiranju o duljini kuhanja.
U lonac se stavi puno vode, a tek kad provrije dodaje se malo soli i onda se stavi tjestenina te se slijede upute koje pišu na pakiranju. Prije nego zaključiš je li tjestenina kuhana, slobodno je probaj. Kada je gotova, tjestenina se ocijedi i dodaje pripremljenom umaku u tavi na jakoj vatri. Dok se tjestenina kuha možeš pripremati umak.
U nastavku ti donosimo tri jednostavna ljetna recepta za koja će ti trebati samo petnaestak minuta za pripremu i topli ručak ili večera je na stolu.