Svjetski dan tjestenine

Che pasta! Tri recepta s tjesteninom gotova za 15 minuta ili manje

Svjetski je dan tjestenine koju toliko volimo! Fusilli, penne rigate, farfalle ili tagliatelle - koja je tebi najdraža?

Ljeto na stolu: Tri recepta s tjesteninom gotova za 15 minuta ili manje

Mnoge će kada ih pitaš koje im je omiljeno jelo spremno reći kako ne postoji ništa ukusnije od dobrog tanjura tjestenine! Sada sve što trebamo je dobar recept za brzu i dobru pripremu paste. Zato ti donosimo tri odlična i jednostavna recepta s tjesteninom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Pasta la vista, baby

Talijani na aparatima: Najčešće greške u kuhanju tjestenine


Prvo i osnovno pravilo je da tjestenina treba biti skuhana al dente - to znači da je gotova, ali da se može još nekoliko minuta ubaciti u tavu kako bi se povezala s umakom. Tjesteninu nikako ne smijemo prekuhati. Također je važno i ne smijemo zaboraviti pročitati što piše na pakiranju o duljini kuhanja.

U lonac se stavi puno vode, a tek kad provrije dodaje se malo soli i onda se stavi tjestenina te se slijede upute koje pišu na pakiranju. Prije nego zaključiš je li tjestenina kuhana, slobodno je probaj. Kada je gotova, tjestenina se ocijedi i dodaje pripremljenom umaku u tavi na jakoj vatri. Dok se tjestenina kuha možeš pripremati umak.

Image


U nastavku ti donosimo tri jednostavna ljetna recepta za koja će ti trebati samo petnaestak minuta za pripremu i topli ručak ili večera je na stolu.

1/4