Juha od šparoga
Sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 800 g šparoga (tvrdi dio odstrani, a upotrijebi samo mekane dijelove)
- maslinovo ulje
- 2 srednje bijela luka, oguljena i nasjeckana
- 2 štapića celera
- nasjeckana 2 poriluka, očišćena i nasjeckana
- 2 litre povrtnog ili pilećeg temeljca
- Sol
- Crni papar
Priprema:
Luk, celer i poriluk nareži na sitne komadiće te ih proprži na maslinovom ulju na laganoj vatri. Vrhove šparoga odreži i ostavi sa strane, a ostale dijelove nasjeckaj na veće komade te ih dodaj preostalom povrću i sve zalij temeljcem. Kuhaj poklopljeno 20 minuta, a zatim izmiksaj štapnim mikserom (ili u blenderu). Vrati juhu opet na štednjak, posoli ju i popari po ukusu, dodaj vrhove šparoga te kuhaj dok vrhovi ne omekšaju. Posluži uz omiljeni kruh i malo maslinovog ulja ili vrhnja dodaj u juhu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa