Proljetni quiche od šparoga i tikvica
Za prhko tijesto potrebno je:
- 200 g glatkog brašna
- 100 g pročišćenog maslaca sobne temperature
- Pola žličice šećera
- Žličica soli
- ½ praška za pecivo
- 1 žumanjak
- 2 žlice svježeg sira
Priprema:
Prosijaj brašno te mu dodaj šećer, sol i prašak za pecivo. Kada si izmiješala suhe sastojke, dodaj im žumanjak, maslac i svježi sir. Zamijesi tijesto, formiraj ga u kuglu te zamotaj u prozirnu foliju. Ostavi da se odmori nekoliko sati u hladnjaku. Prije pripremanja, tijesto izvadi iz hladnjaka te ga ostavi na sobnoj temperaturi.
Punjenje od šparoga:
- Vezica šparoga
- 300 g svježeg sira
- 1 jaje
- 1,5 tikvica
- Prstohvat soli
Priprema:
Šparoge kratko kuhaj u vodi dok ne omekšaju te ih nareži na tanke kolutiće. Izmještaj svježi sir s jajem te smjesi dodaj šparoge. Sve zajedno pomiješaj uz malo soli. Na tijesto stavi tikvice te na njih smjesu od sira i šparoga. Smjesi možeš dodati još neki začin po želji. Na vrh stavi vrhove šparoga te peci na temperaturi od 180 °C dok quiche ne porumeni (30 – 45 min).