Gastro riznica vitalnosti

Sezona je šparoga: Isprobaj tri recepta s proljetnom kraljicom povrća

Šparoge ne samo da su vrlo ukusno, nego su iznimno zdravo povrće. Bogate su kalijem, fosforom, sumporom, kalcijem, magnezijem, željezom, bakrom, cinkom, vitaminima C, B6, A...

christine-siracusa-1xGKxpCoM5s-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Rižoto od šparoga i škampa

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 200 g šparoga divljih
  • 320 g riže dugog zrna
  • 280 g škampa
  • 1 l riblji temeljac
  • 2 režnja češnjaka
  • Ulje maslinovo
  • 1 dl vina bijelog
  • Maslac
  • Sol

Priprema:

Škampe brzo popržiti na maslinovom ulju, začiniti i staviti sa strane. Na istoj masnoći glazirati rižu, dodati sitno sjeckani češnjak te podliti s malo vina. Kada se vino reducira, podlijevati temeljcem uz konstantno miješanje. Kada je riža pri kraju, dodati šparoge koje su istrgane na manje komade veličine od 2 do 3 centimetra, bez drvenastog donjeg dijela i meso škampi. Kuhati uz konstantno miješanje dok riža nije gotova. Na kraju povezati s ribanim sirom. Prema želji se rižoto može podliti s maslinovim uljem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/4