Rižoto od šparoga i škampa
Sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 200 g šparoga divljih
- 320 g riže dugog zrna
- 280 g škampa
- 1 l riblji temeljac
- 2 režnja češnjaka
- Ulje maslinovo
- 1 dl vina bijelog
- Maslac
- Sol
Priprema:
Škampe brzo popržiti na maslinovom ulju, začiniti i staviti sa strane. Na istoj masnoći glazirati rižu, dodati sitno sjeckani češnjak te podliti s malo vina. Kada se vino reducira, podlijevati temeljcem uz konstantno miješanje. Kada je riža pri kraju, dodati šparoge koje su istrgane na manje komade veličine od 2 do 3 centimetra, bez drvenastog donjeg dijela i meso škampi. Kuhati uz konstantno miješanje dok riža nije gotova. Na kraju povezati s ribanim sirom. Prema želji se rižoto može podliti s maslinovim uljem.
Tekst se nastavlja ispod oglasa