Paprike zapečene s mesom i sirom
Sastojci:
1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 srednje veliki crveni luk, sitno nasjeckan
2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
450 g mljevene junetine
1 žlica koncentrata rajčice
4 paprike
2/3 šalice naribanog sira koji se topi (Gouda, cheddar, Podravac)
soli i papra po želji
sezam za posipavanje ili nekoliko listića svježeg bosiljka
Priprema
U tavi popržite luk dok ne pozlatni pa mu nakratko dodajte češnjak te zatim dodajte mljevenu junetinu. Pirjajte dok junetina ne potamni - oko 6-7 minuta. Začinite solju i paprom, te u meso umiješajte koncentrat rajčice i nekoliko žlica vode ako je potrebno, tek toliko da nije veoma suho. Paprike operite, prepolovite i izvadite stabljiku i koštice. Svaku polovicu napunite mljevenim mesom. Na vrh posipajte naribani sir te po želji posipajte sezamom ili nakon pečenja dodajte listić svježeg bosiljka.