Kaša od bulgura s jagodama
Sastojci:
1/2 šalice nezaslađenog bademovog mlijeka
2 datulje, bez koštice i sitno nasjeckane
3/4 šalice skuhanog bulgura (dolje su uputstva)
1/4 čajne žličice ekstrakta vanilije
3/4 šalice narezanih jagoda
po želji nasjeckani bademi ili naribani kokos (ili oboje)
Priprema:
Stavite kuhati bademovo mlijeko i datulje u malu posudu; zgnječite datulje vilicom kako biste izvukli sav okus i slatkoću iz njih. Dodajte bulgur i kuhajte, često miješajući, sve dok smjesa ne zakipi. Maknite s vatre i umiješajte vaniliju. Stavite u zdjelicu i dodajte jagode te po želji bademe ili kokos.
Za bulgur:
1 i pol šalica vode
1 šalica bulgura
prstohvat soli
Zakipite vodu pa u nju stavite kuhati bulgur. Smanjite vatru i kuhajte 12 minuta. Maknite s topline i ostavite pokriveno još 10 minuta.