Kraljica jeseni

Sezona je bundeva. Imamo tri slatka recepta u kojima ju možeš iskoristiti

Bundeve i buče šarene se na našim tržnicama, pa je pravo vrijeme da ih na što više načina uključiš u svoju prehranu. Donosimo ti tri deserta u kojima je upravo bundeva najveća zvijezda.

BeFunky-collage (1).jpg
Foto: www.profimedia.hr

Fritule s bundevom

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 450 g očišćene bundeve (ispečene)
  • 250 ml mlijeka
  • 450 g brašna
  • 20 g kvasca
  • 2 žlice šećera
  • soli
  • 50 g brusnica (namoči ih u malo ruma ili domaće rakije)
  • šećera u prahu za posipanje
  • cimeta

Priprema:

  • U malo mlijeka izmrvi kvasac sa žličicom šećera i žličicom brašna i pusti da nadođe.
  • Ispečenu bundevu propasiraj( ako kuhaš bundevu, propasiraj je i ostavit neko vrijeme da se iscijedi višak tekućine).
  • U posudu stavi brašno i dodaj kvasac, ostatak mlijeka, šećer, malo soli i bundevu i brusnice.
  • Umijesi tijesto, malo ga tuci kuhačom da se naprave mjehurići. Ostavi tijesto da počiva bar 1 sat.
  • Frigaj u zagrijanom ulju i to tako da tijesto grabiš žlicama, kako bi dobila lijep oblik fritule.
  • Vadi ih na kuhinjski papir da se upije višak masnoće, pospi šećerom u prahu i cimetom po želji.
3/4