Fritule s bundevom
Sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 450 g očišćene bundeve (ispečene)
- 250 ml mlijeka
- 450 g brašna
- 20 g kvasca
- 2 žlice šećera
- soli
- 50 g brusnica (namoči ih u malo ruma ili domaće rakije)
- šećera u prahu za posipanje
- cimeta
Priprema:
- U malo mlijeka izmrvi kvasac sa žličicom šećera i žličicom brašna i pusti da nadođe.
- Ispečenu bundevu propasiraj( ako kuhaš bundevu, propasiraj je i ostavit neko vrijeme da se iscijedi višak tekućine).
- U posudu stavi brašno i dodaj kvasac, ostatak mlijeka, šećer, malo soli i bundevu i brusnice.
- Umijesi tijesto, malo ga tuci kuhačom da se naprave mjehurići. Ostavi tijesto da počiva bar 1 sat.
- Frigaj u zagrijanom ulju i to tako da tijesto grabiš žlicama, kako bi dobila lijep oblik fritule.
- Vadi ih na kuhinjski papir da se upije višak masnoće, pospi šećerom u prahu i cimetom po želji.