Kraljica jeseni

Sezona je bundeva. Imamo tri slatka recepta u kojima ju možeš iskoristiti

Bundeve i buče šarene se na našim tržnicama, pa je pravo vrijeme da ih na što više načina uključiš u svoju prehranu. Donosimo ti tri deserta u kojima je upravo bundeva najveća zvijezda.

BeFunky-collage (1).jpg
Foto: www.profimedia.hr

Pumpkin pie

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Za tijesto:
  • 250g brašna
  • 4 žlice šećera
  • 1/2 žličice soli
  • 120 g maslaca
  • jaje
  • 1/2 dl vode

Za kremu:

  • kg bundeve
  • 2 dl hladne vode
  • 100 g šećera
  • sok 1 limuna
  • 4 jaja
  • 200 g kiselog vrhnja

Priprema:

  • U posudu dodaj brašno, četiri žlice šećera i sol. Promiješaj pa dodaj omekšali maslac, jaje i mijesi rukama, postepeno dodajući vodu. Mijesi dok ne dobiješ glatko tijesto.
  • Tijesto oblikuj u kuglu pa zamotaj u prozirnu foliju i pusti da odstoji u hladnjaku pola sata.
  • U lonac dodaj na kockice narezanu bundevu i vodu te kuhaj desetak minuta. Procijedi i pusti da se ohladi pa je izmiksaj štapnim mikserom.
  • Dodaj 100 g šećera, limunov sok, četiri jaja i kiselo vrhnje pa ponovno kratko izmiksaj štapnim mikserom.
  • Tijesto utisni u nešto manji kalup za tortu tako da obrubiš i bočnu stranu kalupa. Pomogni si žlicom. Izbodi tijesto vilicom i peci ga u pećnici 15 minuta na 180 stupnjeva.
  • Dodaj kremu i peci na istoj temperaturi još 30 minuta. Prije posluživanja desert dobro rashladi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/4