Pumpkin pie
Sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- Za tijesto:
- 250g brašna
- 4 žlice šećera
- 1/2 žličice soli
- 120 g maslaca
- jaje
- 1/2 dl vode
Za kremu:
- kg bundeve
- 2 dl hladne vode
- 100 g šećera
- sok 1 limuna
- 4 jaja
- 200 g kiselog vrhnja
Priprema:
- U posudu dodaj brašno, četiri žlice šećera i sol. Promiješaj pa dodaj omekšali maslac, jaje i mijesi rukama, postepeno dodajući vodu. Mijesi dok ne dobiješ glatko tijesto.
- Tijesto oblikuj u kuglu pa zamotaj u prozirnu foliju i pusti da odstoji u hladnjaku pola sata.
- U lonac dodaj na kockice narezanu bundevu i vodu te kuhaj desetak minuta. Procijedi i pusti da se ohladi pa je izmiksaj štapnim mikserom.
- Dodaj 100 g šećera, limunov sok, četiri jaja i kiselo vrhnje pa ponovno kratko izmiksaj štapnim mikserom.
- Tijesto utisni u nešto manji kalup za tortu tako da obrubiš i bočnu stranu kalupa. Pomogni si žlicom. Izbodi tijesto vilicom i peci ga u pećnici 15 minuta na 180 stupnjeva.
- Dodaj kremu i peci na istoj temperaturi još 30 minuta. Prije posluživanja desert dobro rashladi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa