Puding od bundeve i mandarina
Sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 150 g očišćenog mesa bundeve
- 250 ml mlijeka
- 50 g škrobnog brašna (gustina)
- 70 g smeđeg šećera (svijetlog)
- 3 mandarine
- prstohvat soli
- prstohvat mljevenog cimeta
Priprema:
- Očisti meso bundeve od kore i koštica. Nareži na kockice. Stavi na pleh obložen papirom za pečenje pa peci u pećnici zagrijanoj na 180°C 20 minuta. Ostavi da se prohladi, odvoji nekoliko kockica sa strane (pospi ih s malo šećera i soka mandarine) pa ostatak onda smrvi vilicom ili izmiksaj u blenderu.
- Iscijedi sok mandarina. Ako imaš bio/neprskane, onda naribaj i koricu jedne do dvije mandarine i dodaj u sok. Pomiješaj mlijeko sa škrobnim brašnom i stavi kuhati na laganoj vatri neprestano miješajući pjenjačom. Kad se smjesa počne zgušnjavati i dostigne točku ključanja, makni s vatre i umiješaj šećer, sok mandarina i na kraju pire od bundeve, mrvicu soli i ako želiš cimet.
- Izmiješaj dobro pjenjačom da se smjesa izjednači, vrati na vatru, i opet zakuhaj neprestano miješajući.
- Raspodijeli puding u 2 ili 3 čaše i ostavi da se potpuno ohladi na sobnoj temperaturi. Rashladi ga pola sata u hladnjaku prije posluživanja. Ukrasi kockicama pečene bundeve koje si sačuvala.