Krem juha od gljiva
Sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 3 žlice kokosovog ulja
- nasjeckani šampinjoni ili druge gljive po izboru (oko 250 g)
- nasjeckani luk
- 1 režanj češnjaka
- 25 g tapioka brašna
- 200 g pilećeg ili povrtnog temeljca
- 1 šalica kokosovog mlijeka iz konzerve
- 1 žličica miso paste
- svježi timijan
- 25 g muškatnog oraščića
- 1 žličica soli
- pola žličice crnog papra
Priprema:
- U velikom loncu zagrij kokosovo ulje na srednje jakoj vatri.
- Dodaj gljive, luk i češnjak te kuhaj 5 minuta uz povremeno miješanje dok luk ne omekša.
- Dodaj tapioka brašno, temeljac, kokosovo mlijeko i miso pastu te kuhaj 5 minuta. Zatim dodaj muškatni oraščić, sol i papar, pusti da zavrije i kuhaj još 5 minuta.
- Isključi vatru i upotrijebi blender kako bi sve skupa pomiješala i dobila kremastu juhu od gljiva.