Talijanska juha s mesnim okruglicama
Sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 1 kg mljevene puretine
- 1 veliko jaje
- 25 g krušnih mrvica
- 50 g naribanog parmezana
- 1 glavica nasjeckanog luka
- 2 nasjeckane mrkve
- 2 nasjeckana celera
- 800 ml povrtnog ili pilećeg temeljaca
- 150 g tjestenine (npr. izlomljeni špageti)
- sol, papar
Priprema:
- Pomiješaj mljeveno meso s krušnim mrvicama, jajem, sirom i dodaj malo soli i papra.
- Lagano oblikuj smjesu u mesne okruglice, veličine nešto manje od loptice za golf.
- Zagrij maslinovo ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri i dodaj nasjeckani luk, celer i kuhaj 5 minuta dok povrće ne omekša.
- Zatim dodaj temeljac te zakuhaj juhu dok ne počne krčkati.
- Smanji vatru, dodaj mesne okruglice i tjesteninu i kuhaj 8-10 minuta.
- Na kraju začini sa soli i crnim paprom.