Gastro
Gastro

Tri jednostavna recepta za novi tjedan

Tri jednostavna recepta za novi tjedan
Piletina u umaku od paprike, pita od patlidžana i crumble sa šljivama

Novi radni tjedan je pred nama, mnogi se vraćaju s godišnjih odmora pa smo ti pripremile tri vrlo jednostavna, a ukusna recepta.  

Piletina u umaku od paprike

Sastojci: 1 pakiranje pilećeg fileta 3-4 paprike (crvena i zelena) 1 luk kocka za juhu sol, papar 1 žlica maslinovog ulja   Priprema:   Na tavi popržiti kratko luk sa soli i dodati papriku. Kratko dinstati te ubaciti piletinu koju si prethodno narezala na manje komadiće. Kratko kuhati i dodati začine, kocku za juhu te malo tekuće rajčice po želji i skuhati do kraja. Poslužiti uz rižu, tjesteninu ili kuhani krumpir.

Pita od patlidžana

Sastojci 2 velika patlidžana (500 g)8 jušnih žlica maslinovog uljasolsvježe mljeveni papar100 g makarona 300 g kobasice2 velike rajčice (400 g), oguljenesušeni origano500 g ocijeđenih rajčica iz limenke125 g mozzarelle40 g maslaca Priprema Očistite patlidžane, operite ih i narežite na ploške. Zagrijte malo maslinovog ulja, pržite patlidžane i stavite ih na papirnati kuhinjski ubrus da se ocijede. Pospite ih solju i paprom. Makarone kuhajte u posoljenoj vodi, u skladu s uputama na pakovanju, a kad se skuhaju, ocijedite ih nacjedilu. Kobasicu pirjajte u tavi, drobeći je vilicom. Rajčice narežite na ploške. Sloj ploški patlidžana složite na namazani kalup za pite, a zatim dodajte slojeve  kuhanih makarona, ploški  rajčica i kobasicu. Pokrijte preostalim  ploškama patlidžana. Ocijeđene rajčice raširite odozgo i pospite začinskim biljem. Mozzarellu narežite na ploške i složite preko pite, pospite komadićima maslaca i stavite u pećnicu.

                                                                                                                                                                                                                       Izvor: Sir                                                                                                                                                                            Nakladnik: Veble Commerce, Zagreb

http://www.veble.hr/

Crumble sa šljivama

Sastojci:   Tijesto:   20 dag integralnog brašna 10 dag maslaca 10 dag zobenih pahiljica 10 dag šećera   1/2 kg šljiva nekolik žlica šećera 2 žlice gustina 1 žličica cimeta     Priprema:   Za tijesto pomiješaj brašno, pahuljice šećer i margarin. Mijesi dok tijesto ne postane mrvičasto. Vatrostalnu posudu premaži maslacem i na to poredaj očišćene šljive koje si prethodno pomiješala sa šećerom, gustinom i cimetom. Preko toga posipaj tijesto i peci u pećnici na 200 stupnjeva, oko 30 minuta. Poslužiti uz sladoled ili grčki jogurt.