403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Gastro
Gastro

Tri jednostavna recepta za novi tjedan

Tri jednostavna recepta za novi tjedan
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Piletina u umaku od paprike, pita od patlidžana i crumble sa šljivama

Novi radni tjedan je pred nama, mnogi se vraćaju s godišnjih odmora pa smo ti pripremile tri vrlo jednostavna, a ukusna recepta.  

Piletina u umaku od paprike

Sastojci: 1 pakiranje pilećeg fileta 3-4 paprike (crvena i zelena) 1 luk kocka za juhu sol, papar 1 žlica maslinovog ulja   Priprema:   Na tavi popržiti kratko luk sa soli i dodati papriku. Kratko dinstati te ubaciti piletinu koju si prethodno narezala na manje komadiće. Kratko kuhati i dodati začine, kocku za juhu te malo tekuće rajčice po želji i skuhati do kraja. Poslužiti uz rižu, tjesteninu ili kuhani krumpir.

Pita od patlidžana

Sastojci 2 velika patlidžana (500 g)8 jušnih žlica maslinovog uljasolsvježe mljeveni papar100 g makarona 300 g kobasice2 velike rajčice (400 g), oguljenesušeni origano500 g ocijeđenih rajčica iz limenke125 g mozzarelle40 g maslaca Priprema Očistite patlidžane, operite ih i narežite na ploške. Zagrijte malo maslinovog ulja, pržite patlidžane i stavite ih na papirnati kuhinjski ubrus da se ocijede. Pospite ih solju i paprom. Makarone kuhajte u posoljenoj vodi, u skladu s uputama na pakovanju, a kad se skuhaju, ocijedite ih nacjedilu. Kobasicu pirjajte u tavi, drobeći je vilicom. Rajčice narežite na ploške. Sloj ploški patlidžana složite na namazani kalup za pite, a zatim dodajte slojeve  kuhanih makarona, ploški  rajčica i kobasicu. Pokrijte preostalim  ploškama patlidžana. Ocijeđene rajčice raširite odozgo i pospite začinskim biljem. Mozzarellu narežite na ploške i složite preko pite, pospite komadićima maslaca i stavite u pećnicu.

                                                                                                                                                                                                                       Izvor: Sir                                                                                                                                                                            Nakladnik: Veble Commerce, Zagreb

http://www.veble.hr/

Crumble sa šljivama

Sastojci:   Tijesto:   20 dag integralnog brašna 10 dag maslaca 10 dag zobenih pahiljica 10 dag šećera   1/2 kg šljiva nekolik žlica šećera 2 žlice gustina 1 žličica cimeta     Priprema:   Za tijesto pomiješaj brašno, pahuljice šećer i margarin. Mijesi dok tijesto ne postane mrvičasto. Vatrostalnu posudu premaži maslacem i na to poredaj očišćene šljive koje si prethodno pomiješala sa šećerom, gustinom i cimetom. Preko toga posipaj tijesto i peci u pećnici na 200 stupnjeva, oko 30 minuta. Poslužiti uz sladoled ili grčki jogurt.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx