Tri jednostavna recepta za novi tjedan

Piletina u umaku od paprike, pita od patlidžana i crumble sa šljivama

Tri jednostavna recepta za novi tjedan

Novi radni tjedan je pred nama, mnogi se vraćaju s godišnjih odmora pa smo ti pripremile tri vrlo jednostavna, a ukusna recepta.

Piletina u umaku od paprike

Sastojci:

1 pakiranje pilećeg fileta
3-4 paprike (crvena i zelena)
1 luk
kocka za juhu
sol, papar
1 žlica maslinovog ulja

Priprema:

Na tavi popržiti kratko luk sa soli i dodati papriku. Kratko dinstati te ubaciti piletinu koju si prethodno narezala na manje komadiće. Kratko kuhati i dodati začine, kocku za juhu te malo tekuće rajčice po želji i skuhati do kraja. Poslužiti uz rižu, tjesteninu ili kuhani krumpir.

Image

Pita od patlidžana

Sastojci

2 velika patlidžana (500 g)
8 jušnih žlica maslinovog ulja
sol
svježe mljeveni papar
100 g makarona

300 g kobasice
2 velike rajčice (400 g), oguljene
sušeni origano
500 g ocijeđenih rajčica iz limenke
125 g mozzarelle
40 g maslaca

Priprema

Očistite patlidžane, operite ih i narežite na ploške. Zagrijte malo maslinovog ulja, pržite patlidžane i stavite ih na papirnati kuhinjski ubrus da se ocijede. Pospite ih solju i paprom. Makarone kuhajte u posoljenoj vodi, u skladu s uputama na pakovanju, a kad se skuhaju, ocijedite ih na
cjedilu. Kobasicu pirjajte u tavi, drobeći je vilicom. Rajčice narežite na ploške. Sloj ploški patlidžana složite na namazani kalup za pite, a zatim dodajte slojeve  kuhanih makarona, ploški  rajčica i kobasicu. Pokrijte preostalim  ploškama patlidžana. Ocijeđene rajčice raširite odozgo i pospite začinskim biljem. Mozzarellu narežite na ploške i složite preko pite, pospite komadićima maslaca i stavite u pećnicu.


Image

                                                                                                                                                                                                                       Izvor: Sir
                                                                                                                                                                           Nakladnik: Veble Commerce, Zagreb

http://www.veble.hr/

Crumble sa šljivama

Sastojci:

Tijesto:

20 dag integralnog brašna
10 dag maslaca
10 dag zobenih pahiljica
10 dag šećera

1/2 kg šljiva
nekolik žlica šećera
2 žlice gustina
1 žličica cimeta


Priprema:

Za tijesto pomiješaj brašno, pahuljice šećer i margarin. Mijesi dok tijesto ne postane mrvičasto. Vatrostalnu posudu premaži maslacem i na to poredaj očišćene šljive koje si prethodno pomiješala sa šećerom, gustinom i cimetom. Preko toga posipaj tijesto i peci u pećnici na 200 stupnjeva, oko 30 minuta. Poslužiti uz sladoled ili grčki jogurt.

Image