Fino & lako

Stiže sezona jagoda - isprobaj ove osvježavajuće proljetne slastice

Osim što su izuzetno zdrave, jagode su i jako ukusne i omiljeni su dodatak mnogih proljetnih slastica i kolača

andrey-haimin-QEj4AWi8sjo-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Jednostavni tart s jagodama

Image
Foto: Unsplash

Sastojci za koru:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 160 grama višenamjenskog brašna
  • 50 grama bijelog šećera
  • 1 prstohvat soli
  • 60 grama otopljenog maslaca

Za nadjev:

  • 120 mililitara slatkog vrhnja
  • 200 grama kremastog sira
  • 100 grama bijelog šećera
  • sok od 1 limuna
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

I još:

  • Jagode za ukrašavanje

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upali pećnicu na 180 stupnjeva i ostavi da se grije. U velikoj zdjeli pomiješaj brašno, šećer i sol. Dodaj otopljeni maslac i miješaj dok se ne formira jednolična smjesa. Prebaci smjesu u kalup za tart i dobro utisni prstima kako bi tijesto bilo glatko. Probodi vilicom i peci dok tijesto ne postane rumeno, oko 25 minuta. Ostavi da se u potpunosti ohladi. Dok se kora hladi, napravi si nadjev. U velikoj posudi pomoću ručnog miksera istuci slatko vrhnje, a u drugoj posudi izmiksaj krem sir i šećer. Dodaj sok od limuna i ribanu limonovu koricu te ekstrakt vanilije. Izmiksaj pa umiješaj šlag i promiješaj. Ravnomjerno rasporedi kremu sa šlagom po tijestu za tart, poravnaj i ukrasi rezanim jagodama. Dobro ohladi prije posluživanja.

2/4