Naša najsjevernija županija ima i posebnu kuhinju, a tu su i tradicionalni međimurski kolači koje svi rado kušaju.

(FOTO: Pixabay)
Jedan od njih je i zlevanka. Za spremanje ovog kolača potrebno je 4 jaja, 10 dekagrama šećera, 1 vanilin šećer, 25 dekagrama pšenične krupice, 2 decilitra jogurta, 2 decilitra kiselog vrhnja, 25 dekagrama bijelog kravljeg sira te žličica praška za pecivo.
Potrebno je pjenjačom izmiješati jaja sa šećerom i vanijilim šećerom. Doda se vrhnje pa se postepeno umiješa pšenična krupica i prašak za pecivo. Na kraju se doda vilicom zgnječen sir i sve se zajedno dobro promiješa.
Nakon toga, smjesa se ulije u posudu i peće se 45 minuta na 175 stupnjeva. Treba se poslužiti toplu te posipanu šećerom u prahu ili premazana domaćim pekmezom.
Ovo je u kategoriji tradicionalni međimurski kolači jedan od najpoznatijih.