Gastro
Gastro

Torta od sira i borovnica oduševit će sve ljubitelje cheesecakea, ali i one koji više vole voćne okuse

Torta od sira i borovnica oduševit će sve ljubitelje cheesecakea, ali i one koji više vole voćne okuse
Mnogima je klasični cheesecake najdraži kolač, no ponekad je i prokušane recepte potrebno začiniti novim elementima i podignuti na višu razinu. Torta od sira i borovnica odlična je alternativa cheesecakeu, a jednako je sočna, lagana i ukusna

Osim što početak ljeta volimo zbog dužih i toplijih dana, presretne smo i kada vidimo da su se na tržnicama počele pojavljivati predivne plavo-crvene bobice. Bobičasto voće sada je na vrhuncu sezone, pa je odlično vrijeme za iskoristiti ga i napraviti mnoge slatke voćne deserte, ljetne kreme i domaće sladolede od jagoda, malina ili borovnica.  

Pronašle smo stoga odličan i jednostavan recept za sočnu tortu od sira i borovnica koja je savršen spoj voćnog deserta i klasičnog cheesecakea pa bi se trebao svidjeti većini sladokusaca. Brza priprema, lako dostupni sastojci i neodoljiv okus glavne su osobine ovog ljetnog deserta kojeg u svojoj kuhinji možeš pokušati pripremiti već danas.  

  Ljetna torta od sira i borovnica   Sastojci:   Podloga:

230 g Barilla grancereale cacao keksa 

100 g margarina

3 žlice mlijeka

Krema

2 pudinga od vanilije

400 g posnog sira

4 žlice šećera

300 g borovnica

500 ml slatkog vrhnja

2 vrećice želatine u prahu

6 dl slatkog vrhnja

1 burbon vanilin šećer

3-4 žlice šećera za posipanje borovnica

Priprema:  

Kekse samelji u blenderu, margarin rastopi na laganoj vatri i zatim dodaj usitnjenim keksima te sve dobro promiješaj. Na kraju smjesi dodaj još tri žlice mlijeka i sve tako sjedinjeno preseli u kalup i utisni u dno. Nemoj previše stiskati da podloga ne bi ispala pretanka. Stavi u frižider da se ohladi.

Dok se podloga kolača hladi, pospi borovnice šećerom te ih stavi sa strane. Skuhaj puding u 6 dl slatkog vrhnja i ohladi. Dok se puding hladi sir, šećer i vanilin šećer izmiksaj u kremastu smjesu. 300 ml slatkog vrhnja izmiksaj u šlag. Kada je sve spremno pomiješaj hladni puding i smjesu od sira, te na kraju dodaj šlag i želatinu pripremljenu po uputi na vrećici.  

Pola kreme stavi na ohlađenu podlogu, a na nju 'posipaj' ocijeđene borovnice te zatim na borovnice stavi ostatak kreme. Preostalih 200 ml slatkog vrhnja istuci u šlag i ukrasi tortu. Na kraju na šlag možeš dodati još borovnica ili umak od borovnica kao ukras, ali i ukusan dodatak.