
Torta od sira i borovnica oduševit će sve ljubitelje cheesecakea, ali i one koji više vole voćne okuse

Osim što početak ljeta volimo zbog dužih i toplijih dana, presretne smo i kada vidimo da su se na tržnicama počele pojavljivati predivne plavo-crvene bobice. Bobičasto voće sada je na vrhuncu sezone, pa je odlično vrijeme za iskoristiti ga i napraviti mnoge slatke voćne deserte, ljetne kreme i domaće sladolede od jagoda, malina ili borovnica.
230 g Barilla grancereale cacao keksa
100 g margarina
3 žlice mlijeka
Krema
2 pudinga od vanilije
400 g posnog sira
4 žlice šećera
300 g borovnica
500 ml slatkog vrhnja
2 vrećice želatine u prahu
6 dl slatkog vrhnja
1 burbon vanilin šećer
3-4 žlice šećera za posipanje borovnica
Priprema:
Kekse samelji u blenderu, margarin rastopi na laganoj vatri i zatim dodaj usitnjenim keksima te sve dobro promiješaj. Na kraju smjesi dodaj još tri žlice mlijeka i sve tako sjedinjeno preseli u kalup i utisni u dno. Nemoj previše stiskati da podloga ne bi ispala pretanka. Stavi u frižider da se ohladi.
Dok se podloga kolača hladi, pospi borovnice šećerom te ih stavi sa strane. Skuhaj puding u 6 dl slatkog vrhnja i ohladi. Dok se puding hladi sir, šećer i vanilin šećer izmiksaj u kremastu smjesu. 300 ml slatkog vrhnja izmiksaj u šlag. Kada je sve spremno pomiješaj hladni puding i smjesu od sira, te na kraju dodaj šlag i želatinu pripremljenu po uputi na vrećici.
Pola kreme stavi na ohlađenu podlogu, a na nju 'posipaj' ocijeđene borovnice te zatim na borovnice stavi ostatak kreme. Preostalih 200 ml slatkog vrhnja istuci u šlag i ukrasi tortu. Na kraju na šlag možeš dodati još borovnica ili umak od borovnica kao ukras, ali i ukusan dodatak.


Mentalni trening: Kako križaljke i igre za mozak čuvaju kognitivno zdravlje

Brzi i ukusni recepti za tjesteninu s umakom od rajčice
