Brzi i jednostavni recepti

Što grickati između obroka? Evo 10 zdravih, zasitnih i praktičnih ideja

Kvalitetan međuobrok pomaže ti da ne budeš gladna sat vremena nakon obroka i da se vratiš svom danu s više energije, pa smo izdvojile deset najboljih ideja za zdrave, zasitne i praktične međuobroke

profimedia-0251893718.jpg
Foto: Profimedia

Pečeni slanutak

Pečeni slanutak jedna je od najboljih grickalica koje možeš imati pri ruci. "Oni su savršeni hrskavi međuobrok koji je prepun proteina i vlakana", kaže nutricionistica Pine. Osim toga, mogu biti slani, ljuti ili slatki, ovisno o začinima koje koristiš. Evo recepta za primjer:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Unsplash

Sastojci:

  • 1 konzerva slanutka
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 žličice meda, javorovog ili agavinog sirupa
  • 1/4 žličice soli
  • 1/2 žličice kajenskog papra ili chillija

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva i obloži pleh papirom za pečenje.
  2. Ocijeđeni i osušeni slanutak stavi na pleh pa prelij uljem i zaslađivačem te začini sa soli i kajenskim paprom ili chillijem. Sve pomiješaj.
  3. Peci oko 30 do 35 minuta, ali na 15 minuta pečenja promiješaj slanutak kako ne bi zagorio. Ohladi prije posluživanja i čuvaj u hermetički zatvorenoj posudi.
9/11