Pečeni slanutak
Pečeni slanutak jedna je od najboljih grickalica koje možeš imati pri ruci. "Oni su savršeni hrskavi međuobrok koji je prepun proteina i vlakana", kaže nutricionistica Pine. Osim toga, mogu biti slani, ljuti ili slatki, ovisno o začinima koje koristiš. Evo recepta za primjer:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci:
- 1 konzerva slanutka
- 1 žlica maslinovog ulja
- 2 žličice meda, javorovog ili agavinog sirupa
- 1/4 žličice soli
- 1/2 žličice kajenskog papra ili chillija
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva i obloži pleh papirom za pečenje.
- Ocijeđeni i osušeni slanutak stavi na pleh pa prelij uljem i zaslađivačem te začini sa soli i kajenskim paprom ili chillijem. Sve pomiješaj.
- Peci oko 30 do 35 minuta, ali na 15 minuta pečenja promiješaj slanutak kako ne bi zagorio. Ohladi prije posluživanja i čuvaj u hermetički zatvorenoj posudi.