Proteinske pločice
Ova poslastica dobiva svoju mekanu teksturu i čokoladni okus od mljevenih datulja i kakaa u prahu. Osim toga, maslac i mlijeko od badema, a li i nasjeckani bademi povećavaju broj proteina, pa će ti svaka pločica pomoći da lakše izdržiš ostatak dana.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci:
- 70 grama badema
- 2 žlice zobenih pahuljica
- 25 grama kakaa u prahu
- 2 žlice maslaca od badema
- 110 grama otkoštenih datulja
- 75 grama suhih smokvi
- 60 mililitara bademovog mlijeka
Priprema:
- U blender dodaj kakao prah, datulje, smokve, bademov maslac i bademovo mlijeko i izblendaj. Ako želiš veću količinu proteina, možeš dodati i šalicu proteina u prahu s okusom čokoalde. Možda ćeš morati blendati 10-20 sekundi odjednom, a zatim ostrugati smjesu sa strana i ponovno blendati dok smjesa ne postane ljepljiva i mokra.
- Dodaj bademe i zobene pahuljice i ponovno blendaj dok se sve dobro, ali i dalje je komadičasto. Ovaj proces ovisi o jačini blendera koji imaš, pa ćeš vjerojatno morati malo prilagoditi obradu i više puta sve blendati, ali cilj je dobiti ljepljivu smjesu koja ima komadiće orašastih plodova i zobi u sebi.
- Manji četverokutni kalup promjera 20 x 20 cm obloži papirom za pečenje i napuni smjesom. Vlažnim rukama ili silikonskom špatulom umočenom u vodu zagladi smjesu u kalupu i na vrh stavi drugi komad papira za pečenje i zagladi po vrhu, pritišćući kako bi bila sigurna da je smjesa ravnomjerno utisnuta.
- Savi kalup u zamrzivač na najmanje 1 sat. Nakon što se stisne, izvadi ga s papirom za pečenje iz kalupa i izreži na dasci za rezanje na pločice. Čuvaj u hladnjaku ili zamrzivaču!