Proteinski keksići
Ovaj ukusni, a zdravi recept izvrstan je međuobrok koji možeš pripremiti za vikend i imati kroz tjedan. Osim što sadrže ukusne sastojke uključujući kokos, čokoladu i maslac od kikirikija, i dalje se mogu pohvaliti sadržajem protena.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci:
- 115 g maslaca od kikirkija
- 45 g kokosovog šećera
- 1 veliko jaje
- 1 bjelanjak
- 1/2 žličice esktrakta vanilije
- 1/4 žličice praška za pecivo
- 1/4 žličice soli
- 2 žlice kokosovog brašna
- 3 žlice nasjeckane tamne čokolade ili čokoladnih kapljica
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva. Lim za pečenje obloži papirom za pečenje.
- U zdjeli pomiješaj maslac od kikirikija, kokosov šećer, sol, jaje, bjelanjak i ekstrakt vanilije. Žustro miješaj dok se sastojci dobro ne sjedine. Po vrhu pospi sodu bikarbonu. Sa silikonskom lopaticom umiješaj kokosovo brašno dok se sve dobro ne sjedini. Na kraju dodaj i komadiće čokolade.
- U ovom trenutku procijeni smjesu, jer količina vlage može varirati ovisno o brendu maslaca od orašastih plodova koji koristiš. Trebala bi biti malo ljepljiva, ali ne i potpuno kašasta. Ako želiš čvršću smjesu (i veći dodatak proteina), dodaj oko 60 grama proteina u prahu (primjerice s okusom vanilije). Za rahliju smjesu poškropi je s malo mlijeka (ili bademovog mlijeka) i lopaticom umiješaj dok se sve ne sjedini.
- Koristeći žlicu, stavi smjesu na pripremljeni lim za pečenje (ukupno ćeš imati 12 do 14 kolačića). Prstima lagano poravnaj vrhove kolačića, jer se neće raširiti, već će se napuhati tijekom pečenja.
- Peci 5 do 6 minuta, dok rubovi jedva poprime zlatno smeđu boju i postanu suhi na dodir, ali sredina izgleda prilično mekano. Nemoj prepeći! Pusti da dođu k sebi još 3 minute u ugašenoj pećnici prije nego što ih prebaciš van da se ohlade.