Krekeri od chia sjemenki i sira
Svaki od ovih malih krekera ima jedan gram proteina, pa uzmi veliku šaku ili dvije za dobru proteinsku dozu. Napravljeni su od chia sjemenki, brašna od badema, parmezana i jaja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci:
- 1 veliko jaje
- 2 žlice chia sjemenki
- 110 grama bademovog brašna
- 6 žlica naribanog Parmezana
- 1/2 žličice soli
- 1/4 žličice papra
- 1/4 žličice kajenskog papra
Priprema:
- U velikoj zdjeli pomiješaj sve sastojke i miješaj dok se ne formira kugla tijesta. Ako je tijesto previše mokro i ne formira se u kuglu, dodaj još jednu žlicu bademovog brašna. Suprotno tome, ako je tijesto presuho, dodaj malo vode po pola žličice.
- Zamotaj tijesto u plastičnu foliju i ostavi u hladnjaku najmanje 30 minuta, a najviše 3 dana. Izvadite tijesto iz hladnjaka 10 minuta prije nego što ga kreneš razvaljati.
- Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva i obloži dva lima za pečenje papirom za pečenje. Stavite tijesto između dva lista papira za pečenje, utisni u ravan disk i razvaljaj ga valjkom za tijesto dok ne bude debljine oko 3 mm. Izreži nožem ili rezačem tijesta u željene oblike. Ostatak tijesta se može premotati za još krekera.
- Sa špatulom premjesti krekere u pripremljene limove za pečenje, ostavljajući otprilike 2 centimetra između krekera.
- Peci dok donji dio ne porumeni, a vrhovi također poprime dobru boju - 12 do 15 minuta, ovisno o tome koliko su krekeri zapravo debeli. Često provjeravaj pećnicu kako bi spriječila da krekeri zagore. Okreni limove na pola pečenja (ili kada krekeri sa stražnje strane izgledaju kao da brže porumene nego s prednje strane). Ostavite da se ohlade prije nego ih pospremiš u neku posudu ili kutiju.