Zeleno, slano i brzo

Tjedan započinjemo s pogačicama sa špinatom i sirom

Čak i ako nisi majstorica za tijesto, ove pogačice je toliko lako umijesiti i ispeći da će na tvom stolu postati stalni gost

MirjanaMarčinkoŠmit.jpg
Foto: Mirjana Marčinko Šmit
Play logo

Nakon dobrih nekoliko tjedana uživanja u slatkim receptima: kolačima, keksima, medenjacima, kiflicama, roladama i tortama - vrijeme je za nešto slano!

Play logo

Prvi tjedan u novoj godini započinjemo s jednim brzim slanim receptom, a riječ je o prefinim pogačicama sa špinatom i sirom, idealnim za doručak, brzi ručak ili večeru.

Image

Namirnica u fokusu: špinat

Recept za ove meke pogačice koje se tope u ustima pronašle smo kod Mirjane Marčinko Šmit koja stoji iza bloga Od slatkoga slađe.

Čak i ako nisi majstorica za tijesto, ove pogačice je toliko lako umijesiti i ispeći da će na tvom stolu postati stalni gost. Provjeri recept u nastavku i isprobaj ih već danas.

Play logo

Pogačice sa špinatom i sirom

Sastojci za tijesto (8 pogačica):

  • 600 g glatkog brašna
  • 2 žličice suhog kvasca
  • 1 žličica šećera
  • 1 žličica soli
  • 1 jaje
  • 2 žlice ulja
  • 1,5 dl jogurta
  • oko 1,5 dl vode

Sastojci za punjenje:

Play logo
  • 350 – 400 g svježeg sira
  • 200 g ribanog sira
  • 150 – 200 g rezanog špinata ili blitve
  • 1 žličica soli

Priprema:

  1. Tijesto: Umijesiti tijesto od navedenih sastojaka i ostaviti pokriveno na sobnoj temperaturi oko 45 minuta.
  2. Punjenje: Sjediniti navedene sastojke. Ako je svježi sir prevlažan, ocijediti ga prije dodavanja.
  3. Svaku lopticu tijesta tanjiti valjkom, nadjenuti nadjevom i preklopiti da se nadjev zatvori sa svih strana.
  4. Peći na tavi premazanoj uljem, na srednjoj temperaturi, po nekoliko minuta sa svake strane.

Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.