Tikvice punjene makaronima sa sirom
Sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
4 velike tikvice prepolovljene po dužini
3 žlice otopljenog maslaca
Malo soli
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Svježe mljeveni crni papar
1 manja glavica nascjeckanog žutog luka
4 češnja češnjaka
Tekst se nastavlja ispod oglasa
1/2 žličice dimljene crvene paprike
1/2 žličice mljevene gorušice
1/4 žličice svježe mljevenog muškatnog oraščića
Makaroni tjestenina
500 ml punomasnog mlijeka
1/4 kremastog sira
Masni sir poput Gaude
Ljuti umak (po želji)
Priprema
- Oguli i izreži tikvice i malom žlicom izdubi unutrašnjost
- Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva i na lim za pečenje stavi tikvice. Premaži tikvice maslacem i začini paprom i soli. Peci 15 minuta dok tikvice ne omekšaju.
- U velikom loncu na srednje jakoj vatri zagrij preostali maslac. Dodaj sitno nasjeckanu tikvicu, luk, češnjak, 1 žlicu soli, 0,5 žličice papra, papriku, senf, kajenski oraščić i muškatni oraščić i miješaj 10- 12 minuta dok ne postane mekano i kremasto
- Dodaj makarone, mlijeko i vrhnje i pusti da lagano zakuha
- Smanji temperaturu na srednju i kuhaj uz često miješanje oko 6 minuta
- Postupno dodaj sir i zatim žlicom stavljaj gotove makarone u tikvice
- Peci još tikvice 15- 18 minuta dok ne omekšaju