Fino i jednostavno

Ukusne i nekalorične: Tri recepta s tikvicama kojima nećeš moći odoljeti

Jela od tikvica su hit ponajviše ljeti kad im je sezona, a ono što je najbolje - nije ih teško pripremiti i pružaju fantastične okuse. U nastavku provjeri tri recepta po našem izboru

profimedia-0568473511.jpg
Foto: Profimedia

Tikvice punjene makaronima sa sirom

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4 velike tikvice prepolovljene po dužini

3 žlice otopljenog maslaca

Malo soli

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svježe mljeveni crni papar

1 manja glavica nascjeckanog žutog luka

4 češnja češnjaka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1/2 žličice dimljene crvene paprike

1/2 žličice mljevene gorušice

1/4 žličice svježe mljevenog muškatnog oraščića

Makaroni tjestenina

500 ml punomasnog mlijeka

1/4 kremastog sira

Masni sir poput Gaude

Ljuti umak (po želji)

Priprema

  1. Oguli i izreži tikvice i malom žlicom izdubi unutrašnjost
  2. Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva i na lim za pečenje stavi tikvice. Premaži tikvice maslacem i začini paprom i soli. Peci 15 minuta dok tikvice ne omekšaju.
  3. U velikom loncu na srednje jakoj vatri zagrij preostali maslac. Dodaj sitno nasjeckanu tikvicu, luk, češnjak, 1 žlicu soli, 0,5 žličice papra, papriku, senf, kajenski oraščić i muškatni oraščić i miješaj 10- 12 minuta dok ne postane mekano i kremasto
  4. Dodaj makarone, mlijeko i vrhnje i pusti da lagano zakuha
  5. Smanji temperaturu na srednju i kuhaj uz često miješanje oko 6 minuta
  6. Postupno dodaj sir i zatim žlicom stavljaj gotove makarone u tikvice
  7. Peci još tikvice 15- 18 minuta dok ne omekšaju
Image
Foto: Profimedia
3/4