Burrito od tikvica
Sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
3 tikvice prepolovljene po dužini
2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Malo soli
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Svježe mljeveni crni papar
1/2 nasjeckanog luka
2 češnja češnjaka
Tekst se nastavlja ispod oglasa
450 g mljevene govedine
1/2 žličice chili papra
1/2 žličice mljevenog kumina
Paprike
Crni grah
Nasjeckana cherry rajčica
Kukuruz
Gauda ili neki drugi masni sir
Svježe nascjeckani korijander (za ukras)
Priprema
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Nareži tikvice po dužini i izdubi unutrašnjost
- Stavi polovice tikvica s prerezanom stranom prema gore na lim za pečenje i dodaj 1 žlicu ulja na njih te začini paprom i soli
- Peci u pećnici 10 minuta dok ne postanu jarko zelene i mekane
- U velikoj tavi na srednjoj vatri zagrij ulje i dodaj luk i tikvice te ih prži oko 5 minuta dok ne omekšaju
- Dodaj češnjak i kuhaj oko jednu minutu
- Dodaj mljevenu govedinu i usitni meso. Kuhaj meso oko 6 minuta
- Umiješaj čili u prahu, kumin, papriku, sol, papar, crni grah, cherry rajčice i kukuruz
- Dobivenu smjesu napuni u tikvice, a na vrh stavi sir
- Peci u pećnici 15 minuta dok se sir ne otopi