Fino i jednostavno

Ukusne i nekalorične: Tri recepta s tikvicama kojima nećeš moći odoljeti

Jela od tikvica su hit ponajviše ljeti kad im je sezona, a ono što je najbolje - nije ih teško pripremiti i pružaju fantastične okuse. U nastavku provjeri tri recepta po našem izboru

profimedia-0568473511.jpg
Foto: Profimedia

Pizza tikvice

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4 velike tikvice prepolovljene po dužini

Pasirana rajčica

Narezana mozzarela

Mini feferoni

Sjeckani svježi bosiljak (za ukras)

Priprema

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva
  2. Nareži tikvice i izdubi unutrašnjost
  3. U velikoj tavi na srednje jakoj vatri zagrij maslinovo ulje i dodaj tikvice. Isprži ih 6- 8 minuta dok ne omekšaju, a zatim dodaj pasiranu rajčicu
  4. Žlicom nanesi umak, a zatim na vrh stavi mozarellu i mini feferone
  5. Peci 15 minuta dok tikvice ne omekšaju, a sir ne porumeni
Image
Foto: Profimedia
4/4