

Iako se avokado uglavnom koristi u slanim jelima poput guacamole umaka ili namaza od avokada i sira - avokado se sve češće može naći i u slatkim jelima jer se izvanredno slaže s gotovo svim voćem, ali i čokoladom, kavom i vanilijom.
Sastojci:
1 1/2 šalica pirea od avokada (oko 3 veća zrela avookada)
1 1/2 šalica kokosovog mlijeka ili kreme (iz konzerve)
1/4 šalice soka ood limete
1/3 šalice tekile
3/4 šalice šećera (ili javorovog sirupa)
Priprema:
1. Nakon što s vilicom zgnječiš avokado u pire, dodaj mlijeko, šećer, sok od limete i tekilu u blender pa sve zajedno izblendaj.
Za najbolje rezultate jedi sladoled unutar 48 sati
Kako bi smanjila dobivanje smeđe boje, stavi prijanjajuću foliju na kalup prije zamrzavanja.


Pulover, džemper ili kardigan? Vodič za snalaženje u svijetu pletenine

Trendi čizme s potpeticom koje su i elegantne i udobne
