Iako se avokado uglavnom koristi u slanim jelima poput guacamole umaka ili namaza od avokada i sira - avokado se sve češće može naći i u slatkim jelima jer se izvanredno slaže s gotovo svim voćem, ali i čokoladom, kavom i vanilijom.
Sastojci:
1 1/2 šalica pirea od avokada (oko 3 veća zrela avookada)
1 1/2 šalica kokosovog mlijeka ili kreme (iz konzerve)
1/4 šalice soka ood limete
1/3 šalice tekile
3/4 šalice šećera (ili javorovog sirupa)
Priprema:
1. Nakon što s vilicom zgnječiš avokado u pire, dodaj mlijeko, šećer, sok od limete i tekilu u blender pa sve zajedno izblendaj.
Za najbolje rezultate jedi sladoled unutar 48 sati
Kako bi smanjila dobivanje smeđe boje, stavi prijanjajuću foliju na kalup prije zamrzavanja.
Večer iluzije u CineStaru Zagreb Zapad povodom premijere filma 'Majstori iluzije 3: Sad me vidiš, sad me ne vidiš!'
Elegancija s dozom retro šarma: Karirane hlače za efektne jesenske kombinacije