Tečaj ayurvedskog kuhanja je zasnovan na drevnom znanju ayurvede. Ayurvedski način kuhanja je prirodan način pripreme hrane pri kojem se na umu drže individualne prehrambene potrebe vezane za različite tjelesne tipove. Većina zdravstvenih problema je uzrokovana nepravilnom prehranom pa ih možemo izbjeći vodeći se osnovnim principima ayurvede i pazeći što unosimo u naš organizam. Osim toga, ayurveda dijeli hranu na tri kategorije – satvičnu, rađastičnu i tamastičnu koje onda imaju različite utjecaje na tijelo i na um, opuštaju nas, čine nas napetima ili tromima.
SADRŽAJ TEČAJA:
- Znanje o ayurvedi
- Kako se pomoću hrane nositi sa zdravstvenim tegobama
- Demonstracija pravilnih tehnika pripreme hrane
- Prehrambeni plan prema tjelesnoj konstituciji (vata, pitta, kapha)
- Zamjene za rafinirane prehrambene proizvode
- Kućni pripravci i lijekovi
- E-knjižica recepata i potvrda o sudjelovanju na tečaju
DOBROBITI AYUREDSKE PREHRANE:
- Bolja kontrola raspoloženja
- Oslobođenje od depresije i tjeskobe
- Povišene razine energije
- Osjećaj ugode u vlastitoj koži
- Općeniti osjećaj da ste dobro
- Trajni osjećaj mira i opuštenosti
- Zdravlje organizma
O UČITELJICI:
Kaushani Desai je karizmatična, mlada i vrlo iskusna učiteljica koja u organizaciju fondacije Umijeće življenja s uspjehom drži tečajeve ayurvedskog kuhanja po cijelom svijetu i čije je radionice do sada završilo preko 6000 ljudi u više od 30 zemalja. Autorica je ayurvedske kuharice “SATTVA – The Ayurvedic Cook Book” i televizijske serije „SATTVA – The Ayurvedic Cook Show“.
O AYURVEDI:
Riječ ayurveda dolazi od dvije riječi na sanskrtu – ayur, koja znači život i veda, koja znači znanje. Znanje o životu ili dugovječnosti je holistička disciplina koja potječe iz Indije i starija je od 5000 godina. Danas ponovo dobiva na važnosti, a time i kuhanje na ayurvedski način, jer postajemo svjesni koliko je neophodno za naše zdravlje držati vezu s prirodom. Izvorno drevno znanje ayurvede se danas širi svijetom zahvaljujući fondacijama poput Umijeća življenja.
MJESTO ODRŽAVANJA I TERMINI TEČAJA:
SATTVA - centar zdravlja i sreće, Varaždinska 20C, Beretinec (kraj Varaždina) od 20. do 25. rujna, radnim danom od 18.00 do 20.00 sati, vikendom od 12.00 do 14.00 sati.
CIJENA TEČAJA:
1150 kn (plativo karticama do 6 rata, +5% transakcijskih troškova)
INFO I PRIJAVE:
sattva.centar@gmail.com
+385 (0)91 6000 245 (Ivan)
+385 (0)40 350 513 (Sattva)
Učiteljica ayurvedskog kuhanja iz Indije Kaushani Desai po drugi put dolazi u Hrvatsku i održat će od 20. do 25 rujna tečaj ayurvedskog kuhanja