Ljeto je savršeno vrijeme za tjestenine. Lagana jela koja se brzo pripremaju spasit će te od patnje za štednjakom pri nesnosnim vrućinama, ali i zadovoljiti i najizbirljivija nepca. Dovoljno je da zaviriš u kuhinje vrsnih domaćica na zapadnoj obali Jadrana, u zemlji u kojoj vlada matrijarhat i naučiš pripremati odlične talijanske tjestenine.
Ova mediteranska zemlja, baš kao i naša, u ljetnim mjesecima rađa sočnim rajčicama, bosiljkom, patlidžanom i ostalim povrćem koje se sjajno spaja s maslinovim uljem, parmezanom...To znači da neke od sastojaka za savršene talijanske tjestenine vrlo vjerojatno imaš u svom vrtu, a ako ne u vrtu, onda na obližnjoj tržnici ili u trgovini.
Iskoristi ovo doba godine i umijeće susjeda s druge strane Jadrana pa uživaj u zdravim, sezonskim jelima koja su brza, ukusna i obiluju kvalitetnim namirnicama, a pritom nose i bogato naslijeđe talijanske tradicije. U nastavku ti donosimo tri recepta za tjesteninu na talijanski način u kojem dominiraju rajčice.