Pasta la vista, baby

Talijani na aparatima: Najčešće greške u kuhanju tjestenine

Misliš da ne može biti jednostavnije, treba samo baciti šaku ili dvije tjestenine u slanu, proključalu vodu. Kako je uopće moguće da išta pođe po zlu? Itekako je moguće, a ove pogreške radimo gotovo svi (izuzev Talijana, naravno)

profimedia-0297243169.jpg
Foto: Profimedia.hr

Che peccato!

Odnosno, kakva šteta, vrisnula bi u nevjerici svaka talijanska kuharica kad bi te vidjela na djelu - bacanja vode od kuhanja. Priznajemo, ovo radimo skoro svi, nakon što je tjestenina skuhana, bez puno razmišljanja jednostavno izlijemo vodu u odvod. Ali stop, ovo je potpuno pogrešno! Voda u kojoj se kuhala pasta nije za otpad, to je vrijedna tekućina puna škroba i soli koja će izvrsno poslužiti za dovršavanje umaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
5/6