Pasta la vista, baby

Talijani na aparatima: Najčešće greške u kuhanju tjestenine

Misliš da ne može biti jednostavnije, treba samo baciti šaku ili dvije tjestenine u slanu, proključalu vodu. Kako je uopće moguće da išta pođe po zlu? Itekako je moguće, a ove pogreške radimo gotovo svi (izuzev Talijana, naravno)

profimedia-0297243169.jpg
Foto: Profimedia.hr

Mala tajna velikih majstora

Znaš li koji je pravi razlog zašto je savršeno kuhana pasta al dente - dakle na granici sirovog? Ne , nije da Talijani posebno uživaju u tvrđim špagetima, nego oni tako pripremljenu tjesteninu stavljaju u umak i tek tamo pasta ulazi u završnu fazu kuhanja. Kad bismo tijesto skuhali do kraja i onda ga sjedinili s umakom, ono bi se ubrzo raskuhalo (što je podsjećamo, apsolutno nedopustivo). Ovako tjestenina ima vremena još koju minutu upiti umak i u ovom sjedinjenju postati savršena rapsodija okusa - pasta kojim bi se ponosila svaka nonna i mammina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
6/6