

Zobena kaša jeftin je obrok koji je uz to hranjiv i vrlo ju je jednostavno napraviti. Ipak, ponekad može biti pomalo bezukusna.
(Foto: Unsplash)
zobene pahuljice
blender
zdjela
dodatci koje želiš staviti u kašu
Postupak:
85 grama zobenih pahuljica stavi u blender i izmiksaj dok ne dobiješ prah. Spremi ga u kutijicu i sačuvaj za kasnije.
Zobenu kašu kuhaj na način na koji piše na kutiji zobenih pahuljica, ali dio pahuljica zamijeni mljevenim pahuljicama - umjesto 85 grama zobenih pahuljica, u zdjelu stavi 65 g običnih pahuljica i 20 g mljevenih.
Dodaj jednaku količinu vode koju dodaješ i inače, a savjet je da kreneš s manjom količinom vode i dodaješ po potrebi.
Kada je kaša gotova, dodaj sjemenke, voće ili med - ono što najviše voliš u svojoj zobenoj kaši.
* kao alternativu mljevenim pahuljicama možeš iskoristiti zobeno brašno, koje će tvojoj kaši dati jednaku kremastu teksturu.