Svečani novogodišnji ručak

Na prvi dan nove godine iznenadite ukućane ovim finim jelima

Svečani novogodišnji ručak

Glavno jelo

Kotleti s popečcima od krumpira

Sastojci:

4 kotleta (svaki od 150 g)
3 mrkve
1/2 kg krumpira
2 jaja
1 žlica bijelog brašna
6 žličica ulja
2 žlice maslaca
začini po želji

Priprema:

1. Očistite krumpir i mrkvu te ih naribajte. Pomiješajte s jajima i brašnom pa dodajte začine (sol, muškatni oraščić, itd.). Sve dobro promijesite kako biste dobili kompaktnu smjesu.
2. Oblikujte popečke i pržite ih u ulju dok ne porumene s obje strane. Ostavite ih sa strane da se ohlade.
 3. Posolite i začinite meso. U tavi zagrijte maslac pa pržite kotlete sa svake strane po nekoliko minuta, odnosno dok ne budu pečeni. Servirajte uz popečke i zelenu salatu.


Tekst se nastavlja ispod oglasa
3/4