Sve što trebate znati o kiseljenju povrća i nekoliko odličnih recepata

Vrijeme je za spremanje zimnice!

Sve što trebate znati o kiseljenju povrća i nekoliko odličnih recepata

Kuhane kisele paprike

6 kg paprika
2 litre 10%-tnog octa
6 litara vode
30 dag šećera
30 dag soli
3 dl ulja 

Treba upotrijebiti paradajz-papriku. Prirede se tako da se operu i samo im se odreže peteljka. (mogu se pripremiti i očišćene od sjemenja).
Priredi se octena smjesa od 6 litara vode, 2,5 litre 10%-tnog octa, 30 dag šećera i 30 dag soli. Ulje se postupno dodaje za vrijeme kuhanja. Smjesa se zagrijava do vrenja i u nju se stavlja dio po dio paprika, kojese kuhaju oko 2 minute s ejdne i nešto manje s druge strane i odmah se vade i slažu u staklenku.

Čim se paprike skuhaju i staklenke napune (pritišću se rukom, ali ne prejako), preliju se vrućom tekućinom u kojoj su se kuhale i zatvore celofanom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
4/7