Sve što trebate znati o kiseljenju povrća i nekoliko odličnih recepata

Vrijeme je za spremanje zimnice!

Sve što trebate znati o kiseljenju povrća i nekoliko odličnih recepata

Kiseli krastavci

10 kg krastavaca
3 litre 10%-tnog octa
25 dag soli
25 dag  šećera
lovorov list, korijen hrena, papar

Treba odabrati manje i zdrave krastavce, oprati ih i očistiti od peteljki. Očišćeni krastavci preliju se sa 6 litara kipuće vode, kojoj je dodano 3 litre 10%-tnog octa. Krastavci ostaju u octu 3 do 4 sata, a zatim se izvade iz vode i zajedno sa začinima stavljaju u staklenke. 

Tekućina u kojoj su bili krastavci ponovno se zagrije do vrenja, doda joj se 25 dag soli i 25 dag šećera i vruća prelije preko složenih krastavaca u staklenci. 

Odmah se zatvara celofanom, pokrije pokrivačem i tako prekriveni ostaju 24 sata. Nakon toga ostavljaju se na hladnom mjestu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
3/7