Što kuhati petkom?

Ručak može biti itekako ukusan i bez mesa

Što kuhati petkom?

Zapečeno povrće s bešamelom

Image



Sastojci:
1 veći poriluk
6 komada zelene paprike
1 komad crvenog luka
250 g kelja pupčara
mrkva
3 žlice maslinova ulja
100 g suhe slanine
200 g kukuruza u zrnu
40 g maslaca
40 g pšeničnog brašna, bijelog
sol, kurkuma
2 dl kravljeg mlijeka (3.3% masti )
muškatni oraščić
timijan
200 g tvrdog sira
crvena paprika
4 žlice parmezana
papar u zrnu
češnjak
200 g topljivog sira

Priprema:
Nasjeckajte paprike na kockice, mrkvu na tanke rezance, a kelj pupčar razrežite popola. Sve to kratko propirjajte na maslinovu ulju, posolite i popaprite. Napravite bešamel tako da na maslacu popržite brašno i zalijete mlijekom pa miješate dok ne dobijete gusti umak. U njega umiješajte ribani sir i malo oraščića. Dublju posudu za pečenje premažite maslacem. Posložite red pirjanog povrća, zalijte bešamelom i sirom pa zatim opet redom povrća. Vrh premažite s još malo umaka, pospite parmezanom i pecite 30- tak minuta na 220 °C.

Ovo jelo možete pripremati i sa svim drugim vrstama povrća - cvjetačom, brokulom, tikvicama, patlidžanima...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
5/6