Kako pripremiti šparoge?
Postoji toliko sjajnih načina za kuhanje šparoga, ali općenito govoreći, nakon što su oprane i očišćene, potrebno je samo nekoliko minuta, nekoliko jednostavnih sastojaka i, naravno, izvor topline da šparoge od sirovih pređu u lijepo kuhane.
Krenimo od toga kako dinstati šparoge. Chefica Ramos počinje rezanjem šparoga na komade od 2.5 cm zagrijavajući malo maslinovog ulja u širokoj tavi na srednje jakoj vatri. Zatim u vruću tavu dodaješ komadiće šparoga i pospipaš ih s otprilike žličicom soli na 450 grama šparoga. "Miješajte ih lagano dvije do tri minute dok koža ne postane svijetlo zelena", kaže Ramos. Svakako trebaš paziti da ih pirjaš toliko dugo da izgube svu čvrstoću.
Za najosnovniji recept, začini ih sa soli i paprom po ukusu. Ili, za jednostavan, ali dinamičan završni touch, isprobaj ocijeđeni svježi limunov sok i malo ribanog parmezana, kaže za SELF kuharica Kiele-Jael Stanton.
Ako ih pripremaš u pećnici, isprobaj Galvinovu metodu. Na lim za pečenje prelij očišćene šparoge s toliko maslinovog ulja da ih pokrije i začini sa soli, paprom i češnjakom u prahu po ukusu. Zatim peci šparoge u pećnici na 220 stupnjeva 20 do 25 minuta. To će šparogu dati slatku, pečenu dubinu okusa i bogatu, ali nježnu teksturu.