SousVide tehnologija donosi okuse vrhunskih restorana u Vaš dom

Sponzorirani članak

SousVide tehnologija donosi  okuse vrhunskih restorana u Vaš dom

Poznati kuhari Walter Coan i Branko Ognjenović predstavili su u Majstor kuhar akademiji profesionalnu SousVide tehniku kuhanja koja se koristi u najboljim restoranima svijeta. Electrolux kombinirana parna pećnica opremljena programima za SousVide tehniku dostupna je hrvatskim gurmanima za pripremanje vrhunskih jela u vlastitom domu.

Tvrtka Electrolux kao omiljeni dobavljač čak 50% europskih restorana s Michelin zvjezdicama i kompanija sa stogodišnjom kulinarskom tradicijom, lansirala je pećnicu i aparat za vakumiranje koji omogućavaju SousVide kuhanje u domovima. SousVide predstavlja vrhunac kuhanja pomoću pare, tehnike koju je Electrolux kreirao 1974. godine stvorivši svoju prvu profesionalnu parnu pećnicu.

“SousVide kao tehnika kuhanja pruža mnoge prednosti. Miješanje sastojaka, kao što su začini ili marinade zajedno s ribom ili mesom putem vakumskog zatvaranja maksimizira okuse.» rekao je Walter Coan, profesionalni Electrolux chef. «Upotreba pare na dulje vrijeme omogućuje da se okusi potpuno spoje te istovremeno uklanja rizik od prekuhavanja. Kada pozovete goste na večeru, možete biti sigurni da ćete ih oduševiti profesionalnim rezultatima kuhanja.»

«Kuhanje na paru zdravi je način pripremanja povrća jer se takvim kuhanjem zadržavaju vitamini i minerali. Osim toga, parom se postiže sočnost mesa i ribe, a deserti, kruh i peciva dobivaju meku i laganu teksturu», rekao je chef Branko Ognjenović, ambasador tvrtke Electrolux u Hrvatskoj.

“Upotrebom malih količina dodanog ulja, korištenjem najmanje moguće količine vode za kuhanje i pripremom jela na umjerenim temperaturama bitno se smanjuje nepoželjna denaturacija nutritivno vrijednih sastojaka koja može nastupiti prilikom pripreme jela. Sve se to manifestira upotrebom vrhunske pećnice, poput ove Electroluxove, koja omogućuje pripremu sigurnih, zdravstveno ispravnih, ali i iznimno ukusnih i zdravih obroka.” rekla je dr.sc. Donatella Verbanac, doktorica biokemijskih znanosti i znanstvena savjetnica.

SousVide tehnika kuhanja

SousVide kuhanje koriste neki od najboljih svjetskih kuhara, a radi se o procesu u dvije faze. U prvoj fazi jelo se vakumski zatvara, a u drugoj se kuha na pari na niskoj temperaturi. Ovaj način kuhanja stvara hranu okusa vrhunske kvalitete bez smanjivanja nutritivne vrijednosti sastojaka. SousVide kuhanje omogućuje i da se jela pripreme puno prije serviranja pa svatko može bolje upravljati svojim vremenom. Ladica za vakumsko zatvaranje i kombinirana parna pećnica rade u tandemu kako bi se ostvarilo:

  • Bolji okus: SousVide kuhanjem hrana se tretira na vrlo niskim temperaturama, od 54 do 80 stupnjeva, ovisno o receptu, u vakumski zatvorenim vrećicama.
  • Vitamini i minerali sačuvani su zahvaljujući niskim temperaturama, a začini daju još više okusa hrani.
  • Vaumskim zatvaranjem hrana se može skuhati, potom spremiti u hladnjak, a završno kuhanje može se obaviti netom prije serviranja. To daje fleksibilnost u procesu kuhanja i bolje raspolaganje vremenom.
  • Vakumiranje čini hranu zdravom tj. visoke nutritivne vrijednosti.Nova Electrolux kombinirana parna pećnica model EOB8956VAX dostupna je u svim specijaliziranim trgovinama.
Više informacija potražite na www.electrolux.hr.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.