Sočne maline idealne su za pripremu raznih slastica, džemova i slatkih umaka

Najbolje je jesti ih direktno svježe, a možete ih iskoristiti i za pripremu raznih deserata, slastica, umaka i džemova za zimnicu

Sočne maline idealne su za pripremu raznih slastica, džemova i slatkih umaka

Ricotta s umakom od malina

Sastojci:

225 g sira ricotta 
55 g prosijanog šećera u prahu
300 ml punomasnog vrhnja
1 žličica arome vanilije
55 g ribane tamne čokolade
2 bjelanjka

Umak:

225 g svježih malina
šećer u prahu

Ukras:
svježe maline

Priprema:

1. Protisnite ricottu kroz sito u zdjelu. Dodajte šećer u prahu, vrhnje i aromu vanilije. Dobro izmiješajte. Umiješajte ribanu čokoladu. Stavite bjelanjke u čistu zdjelicu i tucite ih dok ne budu čvrsti. Pažljivo umiješajte u smjesu sa sirom.
2. Obložite 8 zasebnih kalupića gazom. Pripremljene kalupiće napunite smjesom. Stavite ih na poslužavnik ili na tanjur i ostavite ih da se cijede u hladnjaku 8 sati ili preko noći. 
3. Za pripremu umaka od maline stavite maline u multipraktik i utisnite u pire. Protisnite kroz sito u zdjelu i po želji dodajte šećer u prahu. Poslužite tako da prebacite svaki desert na tanjur, a sa strane ulijte umak od malina. Ukrasite malinama i poslužite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
5/6