Ricotta s umakom od malina
Sastojci:
225 g sira ricotta
55 g prosijanog šećera u prahu
300 ml punomasnog vrhnja
1 žličica arome vanilije
55 g ribane tamne čokolade
2 bjelanjka
Umak:
225 g svježih malina
šećer u prahu
Ukras:
svježe maline
Priprema:
1. Protisnite ricottu kroz sito u zdjelu. Dodajte šećer u prahu, vrhnje i aromu vanilije. Dobro izmiješajte. Umiješajte ribanu čokoladu. Stavite bjelanjke u čistu zdjelicu i tucite ih dok ne budu čvrsti. Pažljivo umiješajte u smjesu sa sirom.
2. Obložite 8 zasebnih kalupića gazom. Pripremljene kalupiće napunite smjesom. Stavite ih na poslužavnik ili na tanjur i ostavite ih da se cijede u hladnjaku 8 sati ili preko noći.
3. Za pripremu umaka od maline stavite maline u multipraktik i utisnite u pire. Protisnite kroz sito u zdjelu i po želji dodajte šećer u prahu. Poslužite tako da prebacite svaki desert na tanjur, a sa strane ulijte umak od malina. Ukrasite malinama i poslužite.