Sočne maline idealne su za pripremu raznih slastica, džemova i slatkih umaka

Najbolje je jesti ih direktno svježe, a možete ih iskoristiti i za pripremu raznih deserata, slastica, umaka i džemova za zimnicu

Sočne maline idealne su za pripremu raznih slastica, džemova i slatkih umaka

Sorbet s malinama

Sastojci:

175 g malina
175 g crvenog ribiza
175 ml vode
100 g šećera
150 ml soka od brusnice
2 bjelanjka

Priprema:

1.Očistite voće i stavite ga u veliki lonac s debelim dnom. Dodajte dvije žlice vode i pirjajte na umjerenoj vatri desetak minuta. Protisnite voće kroz cjedilo u zdjelu kako biste dobili pire.
2. Stavite šećer i ostatak vode u čisti lonac i lagano zagrijavajte uz miješanje dok se šećer ne otopi. Pustite da provre, a zatim kuhajte uz povremeno miješanje 10 minuta kako biste dobili sirup. Pazite da ne dobije smeđu boju. Uklonite s vatre i hladite barem 1 sat. Kad se ohladi, umiješajte voćni pire i sok od brusnica u sirup.
3. Ako koristite aparat za sladoled, umiješajte smjesu u aparatu prema uputama proizvođača. Kad se smjesa počne smrzavati, ulupajte bjelanjke u čvrst, ali ne i suh snijeg, a zatim dodajte smjesi i pažljivo promiješajte da se spoje. Poslužite ukrašeno voćem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Izvor: Zbirka najboljih recepata
Nakladnik: Znanje d.o.o., Zagreb

4/6