Sorbet s malinama
Sastojci:
175 g malina
175 g crvenog ribiza
175 ml vode
100 g šećera
150 ml soka od brusnice
2 bjelanjka
Priprema:
1.Očistite voće i stavite ga u veliki lonac s debelim dnom. Dodajte dvije žlice vode i pirjajte na umjerenoj vatri desetak minuta. Protisnite voće kroz cjedilo u zdjelu kako biste dobili pire.
2. Stavite šećer i ostatak vode u čisti lonac i lagano zagrijavajte uz miješanje dok se šećer ne otopi. Pustite da provre, a zatim kuhajte uz povremeno miješanje 10 minuta kako biste dobili sirup. Pazite da ne dobije smeđu boju. Uklonite s vatre i hladite barem 1 sat. Kad se ohladi, umiješajte voćni pire i sok od brusnica u sirup.
3. Ako koristite aparat za sladoled, umiješajte smjesu u aparatu prema uputama proizvođača. Kad se smjesa počne smrzavati, ulupajte bjelanjke u čvrst, ali ne i suh snijeg, a zatim dodajte smjesi i pažljivo promiješajte da se spoje. Poslužite ukrašeno voćem.
Izvor: Zbirka najboljih recepata
Nakladnik: Znanje d.o.o., Zagreb