Sočne maline idealne su za pripremu raznih slastica, džemova i slatkih umaka

Najbolje je jesti ih direktno svježe, a možete ih iskoristiti i za pripremu raznih deserata, slastica, umaka i džemova za zimnicu

Sočne maline idealne su za pripremu raznih slastica, džemova i slatkih umaka

Kolač od beze kora i malina

Sastojci

3 bjelanjka
175 g šećera
1 žlica kukuruznog brašna
25 g naribane čokolade za kuhanje

Krema i preljev:

175 g čokolade za kuhanje, razmlomljene na komadiće
450 ml tučenog vrhnja
280 g svježih malina
malo otopljene čokolade za ukrašavanje

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 140 stupnjeva. Na papiru za pečenje nacrtajte tri pravokutnika dimenzija 10x25 i stavite ih na dva lima za pečenje.
2. Miješajte bjelanjke u zdjeli sve dok se ne počnu pjeniti, zatim postupno dodajte polovicu šećera i nastavite miješati sve dok smjesa ne postane čvrsta i sjajna. Umiješajte ostatak šećera, kukuruzno brašno i naribanu čokoladu. Stavite smjesu od  bjelanjaka u drsir vrećicu s običnim nastavkom promjera 1 cm i istisnite redove preko pravokutnika.
3. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici sat i pol. Isključite pećnicu i ostavite beze kore da se ohlade u pećnici, a zatim uklonite papir za pečenje.
4. Stavite čokoladu u vatrostalnu zdjelu iznad posude s vodom koja lagano vrije i miješajte dok se ne otopi. Premažite čokoladom dva sloja beze kora. Ostavite da se stisnu. Stavite jednu beze koru koja je prelivena čokoladom na tanjur i premažite jednom trećinom kreme te pospite malinama. Nježno stavite drugu beze koru i premažite polovicom preostale kreme te pospite malinama. Položite posljednju beze koru na vrh i ukrasite ostatkom kreme i malinama. Istisnite otopljenu čokoladu po vrhu kolača i poslužite. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
6/6