Rižoto od poriluka, graška i pancete
Sastojci:
2 poriluka, bijeli i svijetlo zeleni dio
otprilike 10 šalica pileće juhe
4 kriške slanine, narezane po želji
2 i pol šalice riže
1 šalica suhog bijelog vina
3/4 smrznutog graška
1/2 šalice ribanog parmezana
1 do 2 žličice svježeg soka od limuna
sol
mljeveni papar
Postupak:
Prepolovite poriluk i dobro ga operite. Osušite i narežite na tanke kriške. U tavu stavite slaninu i miješajte dok se lagano ne zapeče, a na to zatim dodajte poriluk i dinstajte dok ne omekša, barem pet minuta. Tome dodajte rižu i vino te miješajte dok vino ne ispari, oko dvije minute. Na rižu stavite jednu šalicu pileće juhe i ponavljajte postupak sve dok se riža ne skuha, to jest dok ne bude kremasta. Pred kraj u sve to stavite grašak. Na kraju, pospite parmezanom i ostavite u zatvorenoj tavi barem dvije minute. Dodajte limunov sok, sol i papar te pospite još jednom parmezanom.