Bruskete od poriluka i sira
Sastojci:
2 žlice maslinovog ulja
6 srednjih poriluka (bijeli i svijetlo zeleni dijelovi), prepolovljeni po dužini i tanko narezani
1 žličica sušene majčine dušice
sol
svježe mljeveni papar
4 velike kriške tamnog kruha
8 šnita Brie sira, tanko narezanog
2 manje rajčice, narezane na ploške
Postupak:
Zagrijte maslinovo ulje na tavici. Dodajte poriluk i majčinu dušicu, posolite i popaprite. Kuhajte i miješajte dok poriluk ne omekša, otprilike 15 minuta. U međuvremenu, zagrijte pećnicu i na rešetku posložite šnite kruha. Na njih stavite sir, kuhani poriluk i narezanu rajčicu. Gore na to pospite malo maslinovog ulja i svježe mljevenog papra. Stavite u pećnicu na 5-8 minuta, poslužite odmah.